Landskampioen Orion en het Belgische Volley Gent namen het in een drieluik op tegen elkaar en tegen Sliedrecht Sport.
Volledig scherm
PREMIUM
Landskampioen Orion en het Belgische Volley Gent namen het in een drieluik op tegen elkaar en tegen Sliedrecht Sport. © Marcelle Davidse

ZeelandCup zorgt voor verbroedering in bij volleyballend Zeeland

GOES - Terwijl de volleyballers van landskampioen Orion, Sliedrecht Sport en het Belgische Caruur Volley Gent een driekamp speelden, zorgden de negen overgebleven Zeeuwse clubs als heel volleyballend Zeeland voor het tweede jaar op rij voor verbroedering.

Quote

Dit jaar heb ik ons ingeschre­ven vóórdat het eigenlijk kon

Edwin de Groff (Savok)

In het Omnium in Goes werd een serie oefenduels afgewerkt, waarbij teams op sterkte waren ingedeeld. Unaniem klonk door dat het initiatief een vervolg verdient. ,,Vorig jaar wisten we niet dat dit toernooi er was’’, vertelde Edwin de Groff, voorzitter en coach van de mannen van Savok uit Sas van Gent. ,,Dit jaar heb ik ons ingeschreven vóórdat het eigenlijk kon. Ik kreeg een bericht terug dat we wel héél vroeg waren, maar we wilden heel graag meedoen. Het is altijd leuk om een oefentoernooi te spelen.’’

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Lennen Jonker, volleyballer van Forza die triatleet wordt
  PREMIUM

  Lennen Jonker, volleybal­ler van Forza die triatleet wordt

  BRUINISSE - Na 23 jaar volleybal zet Lennen Jonker (31) een punt achter een fraaie carrière. De Schouwse aanvaller reikte tot de eerste divisie en dwong na een terugkeer bij de club waar hij begon met een sterke lichting drie promoties af. Het plafond lag in de tweede divisie, waarin Jonker met Forza twee jaar speelde. Blessures en een smalle kern zetten hem op een ander spoor. De beste Zeeuwse aanvaller van de laatste jaren richt zijn pijlen op de triatlon.
 2. Ocean Races Academy wordt na zes jaar al als instituut gezien
  PREMIUM

  Ocean Races Academy wordt na zes jaar al als instituut gezien

  NIEUWVLIET - De Ocean Races Academy, de vanuit Breskens en Nieuwvliet opererende opleiding voor oceaanzeilers, heeft nu ook even de wind tegen. Normaliter waren de leerlingen vol in voorbereiding op de Veronica Race, een roemruchte wedstrijd op de Noordzee. Maar door de coronacrisis mag er nu niet met groot materieel gevaren worden en dus gaat de 50ste editie van half juni niet door. ,,Dat betekent echter niet dat alles bij ons nu stil ligt”, zegt Hans Bouscholte, één van de drijvende krachten bij de academie. ,,Ook nu zijn we op het water te vinden, maar dan in kleinere boten.”