Volledig scherm
© ANP

Zeeland wil een Touretappe

MIDDELBURG Een initiatiefgroep onder leiding van oud-wielrenner Kees Bal gaat proberen een Touretappe naar Zeeland te halen. Dat moet in het jaar 2015 gebeuren als de Ronde van Frankrijk in Nederland start.

Vrijdag werd bekend dat Utrecht het Grand Départ van ‘s werelds grootste wielerspektakel krijgt. Zeeland wil daar nu bij aanhaken.
De provincie is enthousiast over het initiatief en gaat de interesse bij de Tourorganisatie kenbaar maken. ,,Waar we kunnen zullen we de initiatiefgroep ondersteunen’’, zegt gedeputeerde Ben de Reu, ,,maar dan heb ik het in tijden van bezuinigen niet over geld.’’

 1. Milan Vader: ‘Ik ben nog meer gaan leven als een topsporter’
  PREMIUM

  Milan Vader: ‘Ik ben nog meer gaan leven als een topsporter’

  MIDDELBURG - Milan Vader heeft onlangs zijn kledingmaten al aan sportkoepel NOCNSF moeten doorgeven. De Middelburgse mountainbiker, die sinds vier weken een olympische nominatie op zak heeft, glimt als-ie het vertelt. Op die manier worden de Spelen van 2020 namelijk heel concreet. ,,In het begin was ik voorzichtig. Ik durfde eigenlijk niet hardop te zeggen dat ik naar Tokio ga. Nu doe ik dat wel gewoon. Het kan bijna niet meer misgaan.”
 2. Rollercoaster leidt Brian van Goethem naar de Vuelta
  PREMIUM

  Rollercoas­ter leidt Brian van Goethem naar de Vuelta

  PHILIPPINE - Een rollercoaster, zo beschrijft wielrenner Brian van Goethem de periode waarin hij zich bevindt. Begin deze maand was er tragisch nieuws, toen zijn ploeggenoot Bjorg Lambrecht na een zware valpartij in de Ronde van Polen het leven liet. Kort daarna werd hij door zijn ploeg opgeroepen voor de Vuelta, de eerste grote ronde in zijn carrière. ,,Natuurlijk was ik daar blij mee, maar het is een verschrikkelijke periode geweest.”