Als Ondo nu inderdaad wordt uitgeroepen tot kampioen, dan gaat de club uit Sint-Laurens voor het eerst in de clubgeschiedenis in de zaal naar de overgangsklasse.
Volledig scherm
Als Ondo nu inderdaad wordt uitgeroepen tot kampioen, dan gaat de club uit Sint-Laurens voor het eerst in de clubgeschiedenis in de zaal naar de overgangsklasse. © Lex De Meester

Zaalkorfbal definitief klaar. Fortis en Ondo kampioen?

VLISSINGEN – Alle duels die nog in de zaalkorfbalcompetitie gespeeld zouden moeten worden, zijn door het KNKV afgelast. Dit besluit is genomen in verband met de crisis rond het coronavirus.

Het zaalseizoen liep voor alle standaardteams tot eind maart. Alle sportcompetities in Nederland zijn stilgelegd tot en met 6 april. De korfbalbond ziet daarom geen mogelijkheid meer om zaalduels te spelen. Het veldseizoen, dat half april van start zou moeten gaan, komt daardoor vooralsnog niet in het gedrang.

Uiterlijk vrijdag (20 maart) maakt het KNKV hoe het omgaat met kampioenschappen, promoties en degradaties. Mocht de huidige stand als eindstand worden aangenomen, dan zijn Fortis (eerste klasse E) en Ondo (eerste klasse F) kampioen en promoveert Togo (derde klasse I) als nummer twee. Atlas en KVK (beide in tweede klasse I) degraderen dan.

 1. Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’
  PREMIUM
  reportage

  Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’

  ARNEMUIDEN - Nergens is waarschijnlijk de ‘korvendichtheid’ zo groot als in Arnemuiden. Maak je een ronde door het Walcherse dorp, dan zie je overal knalgele manden boven de schuttingen uitsteken. Nu er vanwege het coronavirus niet in clubverband gesport mag worden, biedt dat uitkomst voor veel leden van TOP. Maar daarmee is ook meteen het enige positieve genoemd. De club krijgt - net als alle andere - een grote klap te verwerken.
 2. Swartjes doet na een kwart eeuw volleybal een stapje terug
  PREMIUM

  Swartjes doet na een kwart eeuw volleybal een stapje terug

  BIGGEKERKE - Henriëtte Swartjes kreeg het volleyballen met de paplepel ingegoten, debuteerde als jeugdspeelster op hoog niveau en speelde in veel uithoeken van het land. De geboren Zoutelandse verhuisde op jonge leeftijd naar Kampen, speelde tijdens haar studietijd in de omgeving van Rotterdam en kwam eenmaal terug op Zeeuwse bodem voor Dynamo’70, Kwiek, VVS’92 en Ardito uit. Na een kwart eeuw volleybal in een standaardteam is het mooi geweest, vindt ze.
 3. ‘Onzichtbare wedstrijd’ levert een officieus Zeeuws record op

  ‘Onzichtba­re wedstrijd’ levert een officieus Zeeuws record op

  GOES - In een tijd waarin geen sportevenementen georganiseerd kunnen worden is creativiteit een groot goed. Apps zoals Strava bieden uitkomst om op afstand ‘onzichtbare wedstrijden’ te creëren. Zo rolde in Zeeland het initiatief ‘Run your own race’ uit de koker van hardloopfanaat en -organisator Jan Roose. Ieder weekend staan er één of twee loopafstanden op het programma. Het openingsweekend leverde direct een officieus Zeeuws record op de vijf kilometer op.