Swift (oranje tenue) treft komend zaalseizoen de Walcherse ploegen Fortis en Ondo.
Volledig scherm
Swift (oranje tenue) treft komend zaalseizoen de Walcherse ploegen Fortis en Ondo. © Lex De Meester

Zaalcompetitie: Zes Zeeuwse derby's in overgangsklasse

VLISSINGEN – De korfballiefhebber wordt in de volgende zaalcompetitie, die in november begint, verwend met zes Zeeuwse derby’s in de overgangsklasse. Fortis, Swift en Ondo zijn namelijk alle drie bij elkaar ingedeeld door het KNKV.

De korfbalbond brak het zaalseizoen vanwege het coronavirus drie speelrondes voor het einde af. Ploegen die op dat moment bovenaan stonden, mochten zich kampioen noemen en promoveerden. Voor Fortis en Ondo, die in afzonderlijke eerste klasses uitkwamen, pakte dat gunstig uit. Zij maakten daardoor de sprong naar de overgangsklasse. Voor Ondo wordt het volgende zaalseizoen extra bijzonder: nooit eerder kwam de club uit Sint-Laurens uit op dat niveau. Mooi is ook dat Ondo en Swift van dezelfde hal, De Sprong, gebruikmaken.

De hoogst spelende Zeeuwse club, TOP Arnemuiden, komt uit in de hoofdklasse B. De tegenstanders zijn nagenoeg dezelfde als in de afgelopen competitie, waarin de ploeg van coach Edwin Coppoolse derde werd.

Indelingen.

Hoofdklasse B: TOP, HKC, GKV, Fiks, DSC, Nieuwerkerk, AW/DTV, Pernix.

Overgangsklasse D: Fortis, Swift, Ondo, Valto, KCR, Vriendenschaar, KVS, Sporting Delta.

Eerste klasse F: Tjoba, ALO, Kinderdijk, RWA, Maassluis, Albatros, Oranje Wit, KOAG.

Tweede klasse G: Togo, OZC, ACKC, DVS'69, Movado, Dijkvogels, Nexus, Vriendenschaar.

Derde klasse H: Blauw Wit, Seolto, Stormvogels, Atlas, KVK, ADO, DSO, Scheldevogels.

Vierde klasse H: Luctor, Zaamslag, Terda, Focus, Good Luck, SKV, Voltreffers.

 1. BC Vlissingen na één seizoen terug in eerste divisie

  BC Vlissingen na één seizoen terug in eerste divisie

  VLISSINGEN - De basketballers van BC Vlissingen zijn gepromoveerd naar de eerste divisie. Het team van coach Benjamin Steenbeek stond bij het afbreken van de competitie vanwege het coronavirus op de eerste plaats. Omdat er nog vijf wedstrijden te spelen waren, wees de NBB geen kampioenen aan en was er veel onduidelijkheid over de promotie en de degradatie. Door de eerste divisies uit te breiden van twaalf naar veertien teams, kwam er extra ruimte om te promoveren.
 2. ‘Corona? Het lijkt of het hier niet meer speelt’
  PREMIUM

  ‘Corona? Het lijkt of het hier niet meer speelt’

  PHAN RANG-THÁP CHÀM - Davy Scheffers is nog één van de weinige toeristen in Vietnam. De 28-jarige Zierikzeeënaar reisde eind januari naar surfhotspot Phan Rang-Tháp Chàm, waar hij twee maanden dacht te gaan trainen. Nu zit hij er nog steeds. ,,Ik heb onlangs mijn visum maar verlengd tot augustus”, vertelt hij vanuit zijn appartement. ,,Er gaan nog steeds geen vluchten naar Europa. Kans op repatriëring zie ik voorlopig niet.”