Volledig scherm
Yunis Stitan. © Ernesta Verburg

Yunis Stitan houdt Huub van Noorden achter zich in Halve Marathon van Tholen

THOLEN - Yunis Stitan uit Dreischor won zaterdag de vierde uitvoering van de Halve Marathon van Tholen. Hij had 1 uur, 13 minuten en 18 seconden nodig voor de ruim 21 kilometer door de stad Tholen en langs de Oosterschelde.

Stitan had ruim een halve minuut voorsprong op Huub van Noorden uit ’s-Heer Abtskerke, die op zijn beurt een ruime marge had met nummer drie Jozias Boone uit Goes. Op de vijfde plaats was Okbargi Kidane uit Poortvliet de hoogst geklasseerde Thoolse loper.

Bij de vrouwen won Lydia Kleinjan uit Goes. Ze had 1 uur, 36 minuten en 54 seconden nodig voor de halve marathon. Op dik vier minuten achter haar kwam de Brabantse Meriem van Triest als tweede binnen. Nancy Koch was op de vierde plaats de beste thuisloopster.

De 10 kilometer werd bij de mannen gewonnen door Francois van Dijke uit Bergen op Zoom en bij de vrouwen door Jacqueline van Huizen uit Poortvliet. De 5 kilometers werden gewonnen door Axel Linders uit Bergen op Zoom en Ernesta Verburg uit Dreischor.

De wedstrijd beleefde zaterdag na een jaar afwezigheid een doorstart. Na succesvolle marathons in 2015, 2016 en 2017 werd om financiële redenen de stekker eruit getrokken. De doorstart bracht meer dan 200 lopers op de been.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement