Volledig scherm
Wouter de Vries, hier op archiefbeeld, werd zaterdag tweede bij een trail van 70 kilometer in de Ardennen. © Vincent Compagny

Wouter de Vries gebutst naar tweede plaats in trail van 70 kilometer

LA ROCHE-AN-ARDENNE – Duurloper Wouter de Vries uit Zierikzee is zaterdag bij de Trail des Fantomes, een 70 kilometer lange wedstrijd in België, tweede geworden. Voor de tocht door de Ardennen had hij 7.34.44 uur nodig.

De Vries was één van de Zeeuwen die in voorbereiding zijn op de Spartatlon, over zes weken in Griekenland. Die wedstrijd heeft een lengte van 246 kilometer. De Vries ziet echter af van deelname. Hij kampt met een ribblessure en geeft prioriteit aan zaken in de privé- en werksfeer.

In de Ardennen kwam De Vries na 20 kilometer als zesde door. Daarna stoomde hij op naar de tweede plek, die hij de gehele race vasthield. Het verdedigen van die zilveren positie ging niet zonder slag of stoot. Hij nam risico’s en liep daarbij een hoofdwond en diverse schaafwonden op.

Ook Leonie Ton uit Wissenkerke liep uitstekend in de Ardennen. Zij finishte als tweede vrouw en als zevende overall. Haar eindtijd was 8.16.35.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement