Volledig scherm
Het kampioensteam van Hulster Ambacht met vlnr Maxime van Eenennaam, Gijs Donze, Wout Martens, captain Marnix Ivens en zijn jongere broer Yanniek Ivens. © Hulster Ambacht

Wout Martens is de sterkste kampioen in Koewacht

KOEWACHT – In het Open Vlastoernooi van TV De Eikenhof uit Koewacht was Wout Martens soeverein. De 18-jarige plaatselijke favoriet klopte op de finaledag in de 4 op vastheid de vijf jaar oudere Maxime van Eenennaam uit Hulst met 7-5 7-6 (3). 

Martens en Van Eenennaam zijn teamgenoten bij Hulster Ambacht, waarmee ze onlangs kampioen werden in de vierde klasse van de landelijke competitie. In de Koewachtse eindstrijd leek het op een supertiebreak uit te draaien, want de Reynaertstedeling kreeg bij 5-2 in het tweede bedrijf vier setpoints. Zo serveerde hij bij 40-0 en voordeel voor de set, maar een paar mooie ballen van Martens en enkele foutjes van Van Eenennaam verhinderden een verlenging. 

Eerder hadden zowel Martens als Van Eenennaam in de poule in straight sets afgerekend met Gijs Donze, eveneens deel uitmakend van bovengenoemd kampioensteam. Wout Martens werd samen met de sterk spelende Lieke Coenen (15) ook toernooiwinnaar in de mixed-3. Cruciaal was de winst met 10-3 in de supertiebreak tegen zijn zus Margot Martens en tennisleraar Davy de Kesel: 5-7 6-0 10-3. In de 5 werd Beny Ysebaert van het Terneuzense Animo eerste, in de 6 Leo den Breems van TC Hontenisse.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. ‘Jonkie’ De Kok valt op met uitstekende prestatie op GP in Tilburg
    PREMIUM
    Het Laatste Woord

    ‘Jonkie’ De Kok valt op met uitsteken­de prestatie op GP in Tilburg

    Over het algemeen is driebanden een sport, waar de gemiddelde leeftijd relatief hoog ligt. Uitzondering op de regel is Joey de Kok uit Lewedorp. Met zijn 22 jaar is hij piepjong en speelt hij regelmatig tegen spelers die op zijn minst zijn vader hadden kunnen zijn. Afgelopen weekend viel hij niet alleen op door zijn leeftijd, maar ook door zijn uitstekende spel tijdens de Grand Prix in Tilburg.