Shirin van Anrooij (links) is van de partij, maar ploeggenote Denise Betsema (rechts) is één van de twee rensters die op het laatste moment af heeft moeten haken.
Volledig scherm
Shirin van Anrooij (links) is van de partij, maar ploeggenote Denise Betsema (rechts) is één van de twee rensters die op het laatste moment af heeft moeten haken. © BELGA

WK-selectie met Van Anrooij, maar zonder Worst en Betsema afgereisd

PAPENDAL - De Nederlandse selectie is dinsdag niet met alle geselecteerd renners afgereisd naar het WK Veldrijden in Fayetteville. De Kapelse Shirin van Anrooij is wél van de partij, maar twee voorziene rensters uit de elite-vrouwenploeg hebben moeten besluiten in Nederland achter te blijven: Annemarie Worst en Denise Betsema.

  1. Hockeyster Imke Verstraeten (17) ligt ver voor op leeftijdsgenoten; ‘Mooi om nu al twee finales te hebben gespeeld’
    PREMIUM

    Hockeyster Imke Verstrae­ten (17) ligt ver voor op leeftijds­ge­no­ten; ‘Mooi om nu al twee finales te hebben gespeeld’

    LOUVAIN-LA-NEUVE - Dat Imke Verstraeten op haar zeventiende al tweemaal voor het landskampioenschap van België heeft mogen spelen, is waarschijnlijk uniek. Het talent uit Hulst loopt in elk geval ver voor op haar leeftijdsgenoten. ,,Ze is de jongste speelster in de hele competitie”, gaf haar vader Erwin zondag na de tweede finalewedstrijd in het Waalse Louvain-la-Neuve aan. ,,En bij de beste vijf ploegen is ze zelfs véruit de jongste. Ze is groot en sterk, ze kan gewoon mee.”