Volledig scherm
Hans Peter Minderhoud tekende in Tryon individueel voor de zeventiende plaats. © Lucien Roelandt

WK-medaille blijft uit voor Minderhoud

TRYON - Dressuurruiter Hans Peter Minderhoud uit Westkapelle is vijfde geworden met het Nederlands team op het WK in het Amerikaans Tryon.

Minderhoud noteerde met zijn paard Glock’s Dream Boy NOP individueel de zeventiende plaats. ,,Dit paard maakte zijn debuut op een internationaal kampioenschap en liep hier pas zijn zesde Grand Prix’’, zei chef d’equipe Maarten van der Heijden. De score was 73,509 procent.

Dat was de tweede score van de vier Nederlanders. Edward Gal scoorde het hoogst (77,189, zevende individueel). Madeleine Witte-Vrees (72.966, plaats 20) en Emmelie Scholten (72.733, plaats 23) scoorden lager. ,, De tweede en derde combinatie zullen echt hoger moeten scoren dan ze nu doen, en dan komt dat podium echt wel weer in zicht’’, aldus Van der Heijden.

Alle vier de combinaties hebben zich wel geplaatst voor de Grand Prix Special die vrijdagnacht wordt gereden. De beste vijftien combinaties uit die wedstrijd (met een maximum van drie per land) starten zondag in de kür. Zowel in de Grand Prix Special als de kür zijn individuele medailles te winnen.

Bijna traditiegetrouw won Duitsland de landenwedstrijd met Isabell Werth (met Bella Rose) als vaandeldraagster (84.829 procent).

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Teleurstelling, maar ook goed nieuws voor team ‘BoeBoe’
  PREMIUM

  Teleurstel­ling, maar ook goed nieuws voor team ‘BoeBoe’

  VLISSINGEN - Als twee beachvolleyballers pas kort samenwerken, zitten er nog pieken en dalen in hun spel. Dirk Boehlé en Stefan Boermans wisselen daardoor nog fantastische rally’s met mislukte combinaties af. En ook uitstekende toernooien met mindere optredens. ,,Dat is helemaal niet erg. Het hoort erbij als je bezig bent om iets op te bouwen”, zei Boehlé. ,,Het is alleen jammer dat ons spel uitgerekend hier, in mijn eigen provincie, niet zo goed was.”
 2. ‘Geen toeval’ dat TOP weer terugkeert naar het hoogste niveau
  PREMIUM

  ‘Geen toeval’ dat TOP weer terugkeert naar het hoogste niveau

  EINDHOVEN - Dat TOP Arnemuiden zaterdag kampioen in de hoofdklasse B werd en terugkeerde naar de ereklasse, is volgens Anita de Ridder geen toeval. Daar zit beleid achter. ,,Dat we zo lang op een hoog niveau kunnen spelen, komt doordat we telkens goede jeugd hebben”, zei de inmiddels geroutineerde korfbalster zaterdag na het met 13-11 gewonnen slotduel met DSC. ,,Elke keer als iemand stopt, vertrekt of geblesseerd raakt, hebben we wat achter de hand.”