Volledig scherm
Hans Peter Minderhoud tekende in Tryon individueel voor de zeventiende plaats. © Lucien Roelandt

WK-medaille blijft uit voor Minderhoud

TRYON - Dressuurruiter Hans Peter Minderhoud uit Westkapelle is vijfde geworden met het Nederlands team op het WK in het Amerikaans Tryon.

Minderhoud noteerde met zijn paard Glock’s Dream Boy NOP individueel de zeventiende plaats. ,,Dit paard maakte zijn debuut op een internationaal kampioenschap en liep hier pas zijn zesde Grand Prix’’, zei chef d’equipe Maarten van der Heijden. De score was 73,509 procent.

Dat was de tweede score van de vier Nederlanders. Edward Gal scoorde het hoogst (77,189, zevende individueel). Madeleine Witte-Vrees (72.966, plaats 20) en Emmelie Scholten (72.733, plaats 23) scoorden lager. ,, De tweede en derde combinatie zullen echt hoger moeten scoren dan ze nu doen, en dan komt dat podium echt wel weer in zicht’’, aldus Van der Heijden.

Alle vier de combinaties hebben zich wel geplaatst voor de Grand Prix Special die vrijdagnacht wordt gereden. De beste vijftien combinaties uit die wedstrijd (met een maximum van drie per land) starten zondag in de kür. Zowel in de Grand Prix Special als de kür zijn individuele medailles te winnen.

Bijna traditiegetrouw won Duitsland de landenwedstrijd met Isabell Werth (met Bella Rose) als vaandeldraagster (84.829 procent).

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Favoriet Milan Vader maakt rol waar op NK, Mick van Dijke heeft ‘een dag waarop alles lukt’
    PREMIUM

    Favoriet Milan Vader maakt rol waar op NK, Mick van Dijke heeft ‘een dag waarop alles lukt’

    SITTARD - Mountainbiker Milan Vader is zondag voor het eerst Nederlands kampioen bij de elite geworden. De 23-jarige Middelburger, tegenwoordig woonachtig in Sittard, nam in zijn ‘achtertuin’ de kampioenstrui over van de afwezige titelverdediger Mathieu van der Poel. Bij de beloften bekroonde de 19-jarige Mick van Dijke uit Colijnsplaat een bijzondere comeback met de nationale titel.