Volledig scherm
Hans Peter Minderhoud tekende in Tryon individueel voor de zeventiende plaats. © Lucien Roelandt

WK-medaille blijft uit voor Minderhoud

TRYON - Dressuurruiter Hans Peter Minderhoud uit Westkapelle is vijfde geworden met het Nederlands team op het WK in het Amerikaans Tryon.

Minderhoud noteerde met zijn paard Glock’s Dream Boy NOP individueel de zeventiende plaats. ,,Dit paard maakte zijn debuut op een internationaal kampioenschap en liep hier pas zijn zesde Grand Prix’’, zei chef d’equipe Maarten van der Heijden. De score was 73,509 procent.

Dat was de tweede score van de vier Nederlanders. Edward Gal scoorde het hoogst (77,189, zevende individueel). Madeleine Witte-Vrees (72.966, plaats 20) en Emmelie Scholten (72.733, plaats 23) scoorden lager. ,, De tweede en derde combinatie zullen echt hoger moeten scoren dan ze nu doen, en dan komt dat podium echt wel weer in zicht’’, aldus Van der Heijden.

Alle vier de combinaties hebben zich wel geplaatst voor de Grand Prix Special die vrijdagnacht wordt gereden. De beste vijftien combinaties uit die wedstrijd (met een maximum van drie per land) starten zondag in de kür. Zowel in de Grand Prix Special als de kür zijn individuele medailles te winnen.

Bijna traditiegetrouw won Duitsland de landenwedstrijd met Isabell Werth (met Bella Rose) als vaandeldraagster (84.829 procent).

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement