Volledig scherm
Imke Verstraeten, hockeyster uit Hulst, na haar debuut bij Oranje onder 16. © PZC

Winnend debuut voor jeugdinternational Imke Verstraeten

ANTWERPEN - Imke Verstraeten debuteerde maandagavond in het Nederlands hockeyteam voor speelsters tot 16 jaar. De pas 14-jarige speelster uit Hulst was met haar ploeg met 5-0 te sterk voor de leeftijdsgenoten van België.

De oud-speelster van Rapide uit Hulst is momenteel aan haar tweede seizoen bezig bij de Belgische club Brasschaat Dragons. Afgelopen seizoen werd ze met de Onder 16 landskampioen, dit seizoen speelt Verstraeten in de Onder 19 speelt en traint ook al met het eerste vrouwenteam mee­.

Nadat ze in de districtsselectie van Zuid-Nederland had gespeeld, werd ze eerder dit jaar geselecteerd voor Oranje onder 15. Na de zomer stroomde ze vervroegd door naar Oranje onder 16, waar Imke Verstraeten tot de jongste speelsters behoort.

Zondag begon ze aan een driedaagse trainingsstage, maandag werd geoefend tegen België. De middenveldster speelde vooral achterin en was met haar team veel te sterk voor de Belgische meiden. Het duel in Antwerpen, dat 4 keer 25 minuten duurde, eindigde in 0-5.

  1. Zwemclubs Koewacht en De Honte staan samen voor nieuwe uitdaging
    PREMIUM

    Zwemclubs Koewacht en De Honte staan samen voor nieuwe uitdaging

    TERNEUZEN - De ene vereniging komt uit Kloosterzande, de andere uit Koewacht. Voor beide clubs is het zwembad Reynaertland in Hulst echter al jarenlang het epicentrum van hun zwemactiviteiten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zwemclub De Honte en ZC Koewacht sinds september 2019 de handen ineen hebben geslagen en als Startgemeenschap De Marlijn door het leven gaan. De volgende uitdaging: samen de Zeeuwse Winter Zwem Kampioenschappen organiseren.