Volledig scherm
Lesley Kerkhove. © Ronald Hoogendoorn

Wimbledon: loting met perspectieven voor Kerkhove

LONDEN - Tennisster Lesley Kerkhove stuit in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi van Wimbledon op de Chinese Fang Ying Xun. Dat is een loting die enig perspectief biedt. Ze spelen dinsdag de derde partij op baan 4.

Tot op heden is Kerkhove op Wimbledon weinig succesvol. Net als bij Roland Garros overleefde ze op het gras in Londen nog nooit de eerste voorronde. Bij de Australian Open haalde de Zeeuwse al een keer de derde kwalificatieronde en op de US Open bereikte ze zelfs eenmaal - in 2017 - het hoofdtoernooi.

Voor 2019 heeft Kerkhove zich ten doel gesteld om terug te keren in de top 150 van de wereldranglijst én weer eens het hoofdtoernooi te halen bij een Grand Slam. Dat zal dan in het tweede deel van het jaar moeten gebeuren. Ze staat momenteel 202de.

Haar tegenstandster in de eerste ronde is terug te vinden op plek 183 en staat dus nauwelijks hoger. Xun heeft bovendien dit seizoen nog niet op gras gespeeld, terwijl Kerkhove al in Rosmalen en Ilkley aan de lastige ondergrond kon wennen.

Door deel te nemen aan Wimbledon strijkt Kerkhove sowieso 7000 euro op. Elke overwinning zorgt voor een verdubbeling van het prijzengeld.

De geschiedenis van Kerkhove op Wimbledon. Vier nederlagen.

2015 Julie Coin (Fra) 2-6 7-6 6-4

2016 Lauren Davis (VS) 6-3 6-3

2017 Kaia Kanepi (Est) 6-1 7-5

2018 Marie Bouzkova (Tsj) 6-3 6-0

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement