Volledig scherm
PREMIUM
Willem van Gilst. © Ernesta Verburg

Willem van Gilst: van vriendenteam naar derde divisie

COLIJNSPLAAT - Het verhaal van volleyballer Willem van Gilst (29) is er één om in te lijsten. De Noord-Bevelander speelde tot een jaar geleden nog redelijk geruisloos bij de lokale tweedeklasser De Brug in Colijnsplaat. Vorig seizoen maakte hij de overstap naar Forza Schouwen-Duiveland en daar werkte hij zich al snel op tot basisspeler in het eerste team.

Van Gilst, die in het dagelijks leven werkzaam is voor het eigen familiebedrijf Garage Van Gilst én als diagnose technicus bij Zwartepoorte, speelde sinds zijn zesde volleybal in zijn woonplaats. ,,Van jongs af aan hebben we daar met dezelfde jongens een team gevormd’’, blikt Van Gilst terug. ,,Maar een aantal spelers trok de provincie uit. Die hebben nog een tijdje op en neer gereden om hier te spelen, maar dat houdt een keer op. Daardoor hielden we op een gegeven moment nog maar vier man over. Met die overgebleven jongens hebben we toen bij Forza Schouwen-Duiveland aangeklopt, om te kijken of we daar ergens konden instromen.’’

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Voormalig Brits tennistalent hervindt spelplezier in Zeeland
    PREMIUM

    Voormalig Brits tennista­lent hervindt spelple­zier in Zeeland

    TERNEUZEN – Helen Rabot (25) en Kelsey van den Hemel (17) trainen iedere week in Racketcentrum Terneuzen en onlangs wonnen ze op hun sloffen het Dullaert Dubbel toernooi. Op zich allemaal niet zo bijzonder, ware het niet dat de Engelse Rabot op haar veertiende tot de top van Engeland behoorde. Zo speelde ze bijvoorbeeld tegen de huidige Britse proftennissters Katie Boulter, Harriet Dart en Katy Dunne, bekende namen uit het Britse Fed Cup team. Rabot pakte in oktober het racket weer ter hand. In Hulst speelde ze haar eerste wedstrijden sinds zes jaar.