Volledig scherm
PREMIUM
Willem van Gilst. © Ernesta Verburg

Willem van Gilst: van vriendenteam naar derde divisie

COLIJNSPLAAT - Het verhaal van volleyballer Willem van Gilst (29) is er één om in te lijsten. De Noord-Bevelander speelde tot een jaar geleden nog redelijk geruisloos bij de lokale tweedeklasser De Brug in Colijnsplaat. Vorig seizoen maakte hij de overstap naar Forza Schouwen-Duiveland en daar werkte hij zich al snel op tot basisspeler in het eerste team.

Van Gilst, die in het dagelijks leven werkzaam is voor het eigen familiebedrijf Garage Van Gilst én als diagnose technicus bij Zwartepoorte, speelde sinds zijn zesde volleybal in zijn woonplaats. ,,Van jongs af aan hebben we daar met dezelfde jongens een team gevormd’’, blikt Van Gilst terug. ,,Maar een aantal spelers trok de provincie uit. Die hebben nog een tijdje op en neer gereden om hier te spelen, maar dat houdt een keer op. Daardoor hielden we op een gegeven moment nog maar vier man over. Met die overgebleven jongens hebben we toen bij Forza Schouwen-Duiveland aangeklopt, om te kijken of we daar ergens konden instromen.’’

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Wesley Mol uit Kapelle moet de buitenlandse bergen even laten gaan
    PREMIUM

    Wesley Mol uit Kapelle moet de buitenland­se bergen even laten gaan

    KAPELLE - Halverwege dit jaar leek de toekomst van Wesley Mol als wielrenner verzekerd te zijn. Zijn Luxemburgse continentale ploeg Team Differdange-GeBa zou inkrimpen, maar voor de talentvolle Mol was er al een plaats gereserveerd. ,,Op 1 oktober kreeg ik plots een mail dat de ploeg ermee ophield, dat was even slikken‘’ vertelt Wesley Mol. Hij keert nu terug op clubniveau, bij Van Uitert-De Jonge Renner.