Volledig scherm
Antwan Tolhoek won vorig jaar de Wielerronde Zierikzee, die eenmalig werd omgedoopt tot dernykoers. © Dirk Jan Gjeltema

Wielerronde is weer een ‘ouderwets rondje’ door de straten van Zierikzee

ZIERIKZEE - Vorig jaar was het Antwan Tolhoek die de jubileumeditie van de Wielerronde van Zierikzee, eenmalig omgetoverd tot een dernykoers, op zijn naam schreef. Dit jaar grijpt de organisatie terug naar het vertrouwde criterium als format. Ruim negentig renners staan er vrijdagavond aan de start in Zierikzee.

,,Dat aantal heeft ons positief verrast, want het is meer dan het dubbele van twee jaar geleden. Toen moesten we het doen met veertig renners’’, vertelt Toon Wandel namens de organisatie. Waar die stijging exact vandaan komt is ook voor de organisatie niet helemaal duidelijk. ,,Misschien heeft het er mee te maken dat we het rondje iets hebben aangepast. Ook het startgeld voor vroege inschrijvers is aangepast. En wellicht hebben we gewoon minder concurrentie van andere wedstrijden op de wieleragenda.’’

,,Vorig jaar was een eenmalig uitstapje naar een ander format. Dit jaar rijden we gewoon weer een ouderwets rondje door de straten van Zierikzee.‘’ Met Antwan Tolhoek kreeg de organisatie tijdens de jubileumeditie haar gedroomde winnaar, een Zeeuw nota bene. Dit jaar gaat de ronde weer terug naar het vertrouwde concept. 

Publiekstrekker

Een echte publiekstrekker zoals Tolhoek staat er vrijdagavond om 18.30 uur niet aan de start. In het deelnemersveld bevinden zich coureurs uit Nederland, België, Spanje en uit Koeweit. Het Zeeuwse wielrennen is in Zierikzee goed vertegenwoordigd met onder andere voormalig Nederlands kampioen Hans Dekkers uit IJzendijke, Thijs Barendregt uit Kruiningen, Rico van Damme uit Yerseke en Lars Oreel en Timo de Jong uit Goes.

Naast het criterium is er vrijdagmiddag om 16.00 uur een dikke bandenrace voor de jeugd van 6 tot en met 12 jaar, die zich voor aanvang van de start kunnen aanmelden bij de organisatie. Na afloop van het criterium kunnen de liefhebbers opgaan in het feestgedruis van de Havendagen in Zierikzee.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement