Shirin van Anrooij in de Vestingcross.
Volledig scherm
Shirin van Anrooij in de Vestingcross. © Roeland van Vliet

Wereldkampioene maakt favorietenrol waar in Hulst, Van Anrooij met big smile zesde.

VIDEOHULST - Ceylin del Carmen Alvarado is zondag ongeslagen gebleven als wereldkampioene. De Rotterdamse won in Hulst ook haar derde wedstrijd in de regenboogtrui. Shirin van Anrooij uit Kapelle finishte knap als zesde.

Het waaide hard en soms zelfs stormachtig op en rond de vestingwallen. De toppers, die zaterdag in Middelkerke, al een voorproefje kregen van storm Dennis, trokken zich er weinig van aan. Die stoempten over het prachtige, zeer lastige parkoers en zetten de mindere dames op grote achterstand.

Alvarado, al nummer één in Lille en Middelkerke, trok haar suprematie door in de Vestingcross. Op de soms glibberige ondergrond vocht ze wederom een mooi duel uit met Annemarie Worst, de vice-wereldkampioene. Samen sloegen ze een gat met de rest. De kort ervoor omgevallen en door de brandweer opgeruimde boom gunden ze geen blik waardig.

Op de nabije achtergrond vocht Shirin van Anrooij voor een topplek in haar eigen provincie. De nummer vier van Middelkerke lag lang vijfde. Ze had het pittig en voelde de adem van onder anderen Marion Norbert Riberolle in haar nek.

Denise Betsema drong ondertussen aan bij het leidende tweetal. De nummer één van 2019, die haar zege kwijtraakte vanwege een dopingovertreding, verkleinde het gat tot zo’n 8 seconden. Maar omdat Alvarado en Worst geen foutjes maakten, kon ze niet helemaal aansluiten. De Britse Anna Kay, constant vierde, redde het ook niet.

In de laatste 200 meter maakte Worst een foutje, waar Alvarado van profiteerde. Er hoefde dus geen sprint aan te pas te komen. Riberolle stak Van Anrooij op het laatst nog voorbij. De Zeeuwse kwam evenwel met een big smile over de meet.

 1. Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’
  PREMIUM
  reportage

  Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’

  ARNEMUIDEN - Nergens is waarschijnlijk de ‘korvendichtheid’ zo groot als in Arnemuiden. Maak je een ronde door het Walcherse dorp, dan zie je overal knalgele manden boven de schuttingen uitsteken. Nu er vanwege het coronavirus niet in clubverband gesport mag worden, biedt dat uitkomst voor veel leden van TOP. Maar daarmee is ook meteen het enige positieve genoemd. De club krijgt - net als alle andere - een grote klap te verwerken.
 2. Swartjes doet na een kwart eeuw volleybal een stapje terug
  PREMIUM

  Swartjes doet na een kwart eeuw volleybal een stapje terug

  BIGGEKERKE - Henriëtte Swartjes kreeg het volleyballen met de paplepel ingegoten, debuteerde als jeugdspeelster op hoog niveau en speelde in veel uithoeken van het land. De geboren Zoutelandse verhuisde op jonge leeftijd naar Kampen, speelde tijdens haar studietijd in de omgeving van Rotterdam en kwam eenmaal terug op Zeeuwse bodem voor Dynamo’70, Kwiek, VVS’92 en Ardito uit. Na een kwart eeuw volleybal in een standaardteam is het mooi geweest, vindt ze.
 3. ‘Onzichtbare wedstrijd’ levert een officieus Zeeuws record op

  ‘Onzichtba­re wedstrijd’ levert een officieus Zeeuws record op

  GOES - In een tijd waarin geen sportevenementen georganiseerd kunnen worden is creativiteit een groot goed. Apps zoals Strava bieden uitkomst om op afstand ‘onzichtbare wedstrijden’ te creëren. Zo rolde in Zeeland het initiatief ‘Run your own race’ uit de koker van hardloopfanaat en -organisator Jan Roose. Ieder weekend staan er één of twee loopafstanden op het programma. Het openingsweekend leverde direct een officieus Zeeuws record op de vijf kilometer op.