Volledig scherm
Keeper Mees Leijnse van DZK had met puike reddingen een groot aandeel in de 5-8-zege van DZK. © Yvonne Stap

Waterpoloteams van DZK kunnen zich geen betere start wensen

DEURNE - De waterpoloteams van DZK beleefden in Deurne een winnende start van de competitie. Eerst won het mannenteam met 5-8 van DZT’62 en vervolgens maakte het vrouwenteam gehakt van de vrouwen DZT'62: 4-14.

DZT'62 - DZK 5-8: Waar het voorgaande seizoenen vaak misging tijdens de opening van de competitie ging het de mannen van DZK dit keer een stuk beter af. De ploeg begon scherp tegen de nummer drie van afgelopen seizoen en leidde na twee periodes dikverdiend met 2-4.

Het conditioneel sterkere DZK liep binnen één minuut in de derde periode uit naar een ruimere voorsprong: 2-6. Jobbe Wisse schoot de 3-6 binnen, maar 21 seconden voor het einde van de derde periode bracht Wouter Stap de marge weer op vier. DZK speelden sterk en liet de ploeg uit Deurne niet dichterbij komen. De eindstand werd bepaald op 5-8.

Keeper Mees Leijnse, die met katachtige reflexen en twee gestopte strafworpen een groot aandeel had in de Vlissingse zege, keek na afloop tevreden terug. ,,Heerlijk gevoel om gelijk vanaf de start van het seizoen van de concurrent te winnen. Zeker omdat het altijd een lastige uitwedstrijd voor ons is. Een verdiende zege als gevolg van een ijzersterke verdediging.‘’ Komende zaterdag speelt DZK thuis in de eerste ronde van de tweede nationale beker, de Manmeer!-Cup, tegen VZV Njord, dat een klasse lager speelt.

Scores DZK: Wouter Stap 3, Alex Breel, Bas van Houwelingen, Lennard Breel, Sjakko Bekkers en Sjoerd Leijnse allen 1

Vrouwen

DZT'62 - DZK 4-14: Na het indrukwekkende optreden van de mannen was het in hetzelfde zwembad de beurt aan de vrouwen van DZK. De selectie die vorig seizoen kampioen werd in de tweede klasse bleef intact en werd zelfs versterkt met twee speelsters uit de jeugdopleiding. In de nieuwe klasse schoot DZK uit de startblokken en stond het na een halve minuut al op voorsprong door een benutte strafworp van Eline Bekkers. De Vlissingse ploeg bleek simpelweg te sterk voor tegenstander DZT'62 en stond op de helft van de wedstrijd al op 1-7-voorsprong.

Dankzij twee puike doelpunten van Loïs van den Berg en twee tegendoelpunten van DZT'62 stond het na drie minuten in de derde periode alweer 3-9. Blakend van het vertrouwen bleef DZK de ene na de andere aanval opzetten en werkte de ploeg in de eerste wedstrijd van het seizoen al aan het doelsaldo. Het scoorde zelf nog vijf keer en moest maar één keer een doelpunt slikken, waardoor uiteindelijk een overtuigende eindstand werd genoteerd: 4-14. 

Scores DZK: Eline Bekkers 5, Loïs van den Berg 3, Joyce Piek en Anouk van Haaren beiden 2, Demi Dingemanse en Liliane Solé beiden 1.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. De Scheldeprijs moet weer een échte sprintkoers worden
  PREMIUM

  De Schelde­prijs moet weer een échte sprint­koers worden

  TERNEUZEN – Jarenlang werd de Scheldeprijs gekscherend in de volksmond het wereldkampioenschap voor sprinters genoemd. Sinds de wedstrijd van start gaat in Terneuzen is dat beeld wat veranderd. De organisatie wil echter terug naar een pure machtsstrijd tussen de snelste mannen op twee wielen. ,,Het is de bedoeling dat de koers weer aantrekkelijker wordt voor sprinters”, klinkt het uit de mond van wedstrijdvoorzitter Jack Vissers.
 2. Romy de Rijke zit op een oranje wolk
  PREMIUM

  Romy de Rijke zit op een oranje wolk

  OOST-SOUBURG - Romy de Rijke voelde afgelopen zomer dat ze bij de B-aspiranten niets meer te zoeken had. De toen nog veertienjarige Souburgse korfbalster voelde zich ,,klaar voor de volgende stap”. Dat werd Fortis 1. ,,Ik heb haar op basis van haar vaardigheden bij de ploeg gehaald”, vertelde Arco Goedkoop, de hoofdtrainer bij de eersteklasser, zaterdag na de gewonnen topper tegen Kinderdijk. ,,Daar heb ik nog geen wedstrijd spijt van gehad. Romy heeft alles in zich om een heel goede te worden.”