Volledig scherm
DZK in de verdediging tijdens het duel met Katwijk. © Yvonne Stap

Waterpoloteams DZK baas in eigen bad, De Schelde in slotfase gelijk

OVERZICHTVLISSINGEN - De waterpoloërs van DZK wonnen zaterdag in de tweede klasse van de bond met nipte cijfers van Katwijk : 11-9. In de tweede klasse kring verspeelde De Schelde punten tegen laagvlieger Nuenen, dat vlak voor tijd op gelijke hoogte kwam: 8-8. De vrouwen van DZK wonnen 8-2 van hekkensluiter Argo.

Mannen

DZK - Katwijk 11-9: Binnen nog geen anderhalve minuut keek DZK al tegen een 0-2-achterstand aan door twee doelpunten van Sander Haasnoot. Nadat DZK op gelijke hoogte kwam, schoot diezelfde Haasnoot de 2-3 binnen. DZK was de betere partij en liep dankzij twee doelpunten van de jarige Martijn Mechielsen uit naar een 7-4-voorsprong.

Toch bleek de wedstrijd nog niet gespeeld. In de derde periode en het begin van de vierde periode kroop de slordigheid in de Vlissingse ploeg. Katwijk rook bloed en kwam vanuit het niets op gelijke hoogte: 8-8. Na een time-out voor DZK bracht Bas van Houwelingen zijn ploeg weer op voorsprong, maar Rick van de Putte schoot beide ploegen weer op gelijke hoogte: 9-9.

Na een prachtig uitgespeelde aanval trok Katwijk aan de noodrem en kreeg DZK een strafworp. Van Houwelingen faalde niet vanaf vijf meter en bracht DZK op voorsprong. Lennard Breel schoot één seconden voor tijd van dichtbij de bevrijdende 11-9 binnen. Door de overwinning blijft DZK in het spoor nummer drie DZT’62. Volgende week treffen beide ploegen elkaar in het Vrijburgbad.

Scores DZK: Bas van Houwelingen 4, Jarno de Jonge en Martijn Mechielsen beiden 3, Lennard Breel 1.

Nuenen - De Schelde 8-8: De Schelde had het lastig tegen de nummer negen van de competitie. Nuenen startte scherp en kwam binnen anderhalve periode op 4-1-voorsprong. De Schelde kreeg genoeg kansen, maar had het vizier niet op scherp staan in de beginfase van de wedstrijd. Toch gaf Mertijn Loof namens De Schelde het startsein voor een ijzersterke fase van zijn ploeg. Hij benutte een overtalsituatie en schoot de 4-2 binnen, waarna De Schelde in de derde periode de stand volledig omdraaide in het voordeel van de ploeg uit Terneuzen: 6-8.

Nuenen kwam dichterbij door een benutte strafworp, nadat Angelo de Meyer vroegtijdig moest vertrekken wegens commentaar op de leiding. In de allesbeslissende laatste periode was De Schelde niet doeltreffend genoeg en lag de keeper in de weg. Zeventien seconden voor het einde schoot Geert Pulles namens de thuisploeg een overtalsituatie binnen, waardoor beide ploegen genoegen moesten nemen met een punt.

Scores De Schelde: Chiel de Pooter en Ivar Jansen van Rosendaal beiden 3, Jomme Bruijnzeel en Mertijn Loof beiden 1.

Vrouwen

DZK - Argo 8-2: De vrouwen van DZK konden pas in de derde en vierde periode afstand nemen van hekkensluiter Argo. Loïs van den Berg bracht met een boogbal de thuisploeg op voorsprong en Jo-Anne van Vuuren schoot één seconden voor het einde van de eerste periode vanaf de middenlijn de 2-0 binnen. Argo werd sterker en kwam in de tweede periode op gelijke hoogte: 2-2.

Een overtalsituatie werd door Claire Risseeuw benut en zette DZK weer aan de leiding. Het verzet van Argo leek gebroken toen DZK in de derde periode drie keer scoorde, waaronder een doelpunt van Joyce Piek die kort daarvoor twee opgelegde kansen om zeep hielp: 6-2. Het slotakkoord was voor de topscoorster van DZK: Eline Bekkers schoot haar derde en vierde van de avond binnen waardoor DZK uiteindelijk met ruime cijfers won: 8-2.

Scores DZK: Eline Bekkers 4, Loïs van den Berg, Jo-Anne van Vuuren, Claire Risseeuw en Joyce Piek allen 1.

 1. Brian van Goethem mikt opnieuw op het voorjaar
  PREMIUM

  Brian van Goethem mikt opnieuw op het voorjaar

  MALLORCA – Terwijl zijn ploeggenoot Caleb Ewan al meermaals juichte aan de andere kant van de wereld in Australië, begint Brian van Goethem zijn wielerseizoen evenals vorig jaar op Mallorca. Na een debuutjaar met ‘ups-and-downs’ bij Lotto Soudal, staat hij aan de vooravond van een cruciaal wielerseizoen met als doel contractverlenging afdwingen. ,,We zien wel hoe het loopt, ik ben er nog niet te veel mee bezig”, blijft de 28-jarige renner uit Terneuzen nuchter.
 2. Scoringsdrift van Swift is in Nederland ongeëvenaard
  PREMIUM

  Scorings­drift van Swift is in Nederland ongeëven­aard

  MIDDELBURG - Van álle 315 Nederlandse standaardploegen scoort Swift gemiddeld veruit het meest. Na de dikke overwinningen op HKV (42-21) en VEO (40-19) heeft de Middelburgse overgangsklasser precies halverwege de zaalcompetitie een moyenne van liefst 32,3. Dat is ongekend. ,,We spelen heel direct”, legt topschutter Stephan den Boer uit. ,,We verspillen geen tijd aan onnodige passes”, voegt coach Dennis Plantinga eraan toe.