Volledig scherm
PREMIUM
Owen Riemens (13) met zijn oranje broekje van de Nederlandse jeugdselectie. Rechts vader Henk Riemens. © Lex De Meester

Waterpolotalent (13) uit Vlissingen leeft zijn Olympische droom

VLISSINGEN - Waterpolotalent Owen Riemens (13) uit Vlissingen reist wekelijks stad en land af om zijn sport op het hoogste niveau te kunnen beoefenen. Als lid van Jong Oranje zwemt hij al rond in een oranje broekje. Diezelfde kleur hoopt hij ooit op de Olympische Spelen te mogen vertegenwoordigen.

Aan de rand van het Vrijburgbad in Vlissingen vertelt vader Henk Riemens hoe het allemaal begon: ,,Ik nam Owen en zijn broer Jack vroeger al op de arm mee naar het zwembad. Toen Owen vierenhalf was begon hij hier met zwemmen voor zijn A/B-diploma. Twee jaar later kwam hij in aanraking met waterpolo.’’ 

Een bezoek van succestrainer Robin van Galen en het Nederlands waterpoloteam aan Vlissingen in 2015 deed de getalenteerde Owen besluiten om zich volledig op de waterpolosport te storten. ,,Dat was met DZK kleurt Oranje’’, herinnert Owen zich nog goed. ,,Het maakte onderdeel uit van de kusttoer die het Nederlands team maakte’’, vult zijn vader aan.

Quote

Owen is altijd iemand met een sterke wil geweest

Henk Riemens, vader van Owen

,,Owen is altijd iemand met een sterke wil geweest. Hij zag die oranje-mannen in actie en dacht: dat wil ik ook!’’ Sindsdien maakte de HAVO-scholier van het Scheldemond College een stormachtige ontwikkeling door. Hij werd geselecteerd voor de regiotrainingen in Roosendaal en stroomde door naar de Zuid-Nederlandse selectie, waarmee hij wekelijks traint in Eindhoven. Tegenwoordig behoort Owen zelfs tot de Nederlandse jeugdselectie, waarmee hij iedere vrijdag traint in Zeist. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement