DZK in de verdediging tijdens het gewonnen duel met JAWS (9-6)
Volledig scherm
DZK in de verdediging tijdens het gewonnen duel met JAWS (9-6) © Yvonne Stap

Waterpoloërs DZK winnen topper en blijven in het spoor van koploper

VLISSINGEN - In de tweede klasse bond won nummer twee DZK met 9-6 van nummer drie JAWS en blijft het aanhaken bij koploper De Linge/PCG. De Schelde speelde op het nippertje gelijk tegen Nayade Classic: 6-6. Ook de vrouwen van DZK speelden gelijk. Tegen De Treffers werd het 8-8.

Mannen

DZK - JAWS 9-6: In de openingsfase golfde het spel op en neer tussen beide ploegen, totdat Bas van Houwelingen namens DZK de score opende vanuit een strafworp. Na de gelijkmaker van Menno Dalmijn scoorde DZK wederom vanuit een strafworp en ook een overtalsituatie werd benut: 3-1. JAWS verkleinde in de tegenaanval direct de achterstand. DZK was de bovenliggende partij en liep dankzij een ijzersterke tweede periode uit naar een 5-2-voorsprong dankzij doelpunten van Alex Breel en wederom Van Houwelingen. In de derde periode behield DZK de marge van drie doelpunten na twee doelpunten aan beide zijdes. Toch bracht JAWS de spanning terug in de wedstrijd door binnen twee minuten in de laatste periode de 7-5 en 7-6 te scoren. De thuisploeg leek wakker geschrokken en kreeg een overtalsituatie. Topscoorder Van Houwelingen schoot de 8-6 binnen en was tevens verantwoordelijk voor de beslissing in de wedstrijd: 9-6. Door de overwinning blijft DZK de nummer twee en vergroot het de voorsprong op de nummer drie met vier punten. Koploper De Linge/PCG heeft een voorsprong van acht punten op DZK, maar ook twee wedstrijden meer gespeeld.

Scores DZK: Bas van Houwelingen 6, Alex Breel, Martijn Mechielsen en Pablo Mol allen 1.

De Schelde - Nayade Classis 6-6: In de uitwedstrijd won De Schelde overtuigend van het geroutineerde Nayade Classic (7-10), maar in eigen huis werd het een stuk spannender. Sven Schieman schoot de thuisploeg op voorsprong, maar Eelco van Setten bracht Nayade Classic op gelijke hoogte na een goed uitgespeelde overtalsituatie. De Schelde was in de tweede periode de betere ploeg en kwam dankzij twee doelpunten van Jomme Bruijnzeel op voorsprong: 3-2. Toch werd die voorsprong snel verspeeld, doordat De Schelde slordiger ging spelen. Nayade Classic scoorde drie keer achter elkaar en kwam op een voorsprong van twee doelpunten: 3-5. Nadat Ivar Jansen van Rosendaal de 4-5 binnen schoot, benutte Nayade Classic een overtalsituatie en bracht de marge weer op twee. Toch sleepte De Schelde een gelijkspel uit het vuur. Eerst was het Chiel de Pooter die anderhalf minuut voor tijd de 5-6 tegen de touwen joeg, vier seconden voor tijd was het Sven Schieman die de gelijkmaker scoorde: 6-6.

Scores De Schelde: Jomme Bruijnzeel en Sven Schieman beiden 2, Chiel de Pooter en Ivar Jansen van Rosendaal beiden 1.

Vrouwen

DZK - De Treffers 8-8: Beide ploegen spelen net onder de middenmoot en het was dan ook niet gek dat zij in het onderlinge duel aan elkaar gewaagd waren. DZK ging dankzij doelpunten van Loïs van den Berg en Eline Bekkers met een 2-1-voorsprong de tweede periode in. Na de gelijkmaker van De Treffers schoot wederom Bekkers de 3-2 binnen, maar twee doelpunten achter elkaar bracht De Treffers voor het eerst op voorsprong: 3-4. De jonge Lizzy Kikkert bracht beide ploegen anderhalf minuut voor het einde van de tweede periode wederom op gelijke hoogte. In de derde periode veranderde het spelbeeld nauwelijks. Nadat beide ploegen een keer het net vonden, bracht Lenny van Tuijl met een lobje de uitploeg op voorsprong. Esmee Huijsmans vergrootte de voorsprong door van dichtbij de 5-7 binnen te schieten. DZK liet het er echter niet bij zitten en dankzij een ijzersterke laatste periode kwam het terug in de wedstrijd. Liliane Solé schoot van afstand de 6-7 binnen en Sylvia Crielaard was het eindstation van een uitgespeelde overtalsituatie: 7-7. De comeback was compleet toen topscoorster Bekkers de bal veroverde op eigen helft en alleen op vijandelijk doelgebied af mocht gaan. Oog in oog met de keepster maakte zij geen fout en bracht zij DZK op voorsprong. Toch moesten beide ploegen genoegen nemen met een punt nadat Stephanie van Son de 8-8 binnen schoot via de paal.

Scores DZK: Eline Bekkers 3, Loïs van den Berg 2, Lizzy Kikkert, Liliane Solé en Sylvia Crielaard allen 1.

  1. Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’
    PREMIUM
    reportage

    Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’

    ARNEMUIDEN - Nergens is waarschijnlijk de ‘korvendichtheid’ zo groot als in Arnemuiden. Maak je een ronde door het Walcherse dorp, dan zie je overal knalgele manden boven de schuttingen uitsteken. Nu er vanwege het coronavirus niet in clubverband gesport mag worden, biedt dat uitkomst voor veel leden van TOP. Maar daarmee is ook meteen het enige positieve genoemd. De club krijgt - net als alle andere - een grote klap te verwerken.