Volledig scherm
Martijn Mechielsen zet zijn ploeg DZK vanuit een strafworp op 2-0-voorsprong tijdens het duel met ZVVS. © Yvonne Stap

Waterpoloërs DZK met hakken over de sloot naar overwinning

WATERPOLOVLISSINGEN - In een uiterst moeizame wedstrijd boekte het mannenteam DZK zaterdag een minimale overwinning op ZVVS 10-9. De Schelde won in eigen huis met 11-6. Het vrouwenteam van DZK verloor in een vermakelijk duel van PSV met 9-11.

Mannen. DZK - ZVVS 10-9: De wedstrijd tussen DZK en ZVVS uit Vlaardingen kende twee gezichten. Het nog foutloze DZK domineerde de eerste helft, echter stond het vizier in de afronding niet altijd op scherp. Zo bleef het in de eerste periode slechts 2-0. In de tweede periode bleef DZK de betere partij en liep het maar één doelpuntje uit, mede omdat ZVVS brutaal van zich afbeet: 6-3.

In de derde periode kantelde de wedstrijd. Het slordig spelende DZK liet ZVVS volledig terugkomen in de wedstrijd. De tegenstander uit Vlaardingen maakte dankbaar gebruik van de overtalsituaties waardoor een verrassende tussenstand na drie periodes op het scorebord stond: 7-7. Toch trok DZK aan het langste eind. De conditioneel sterkere ploeg scoorde één keer meer dan de tegenstander in de vierde periode, waardoor de derde competitieoverwinning op rij werd geboekt.

Coach Pim Bekkers keek met gemengde gevoelens terug op de wedstrijd. ,,Verdedigend hadden we de zaakjes op orde, maar door een gebrek aan concentratie waren we ontzettend slordig, vooral in de passing. Het positieve aan deze wedstrijd is dat we aan het eind toch weer met drie punten staan.‘’

Scores DZK: Bas van Houwelingen 3, Alex Breel 2, Martijn Mechielsen, Robin Breel, Evert Nieuwland, Lennard Breel en Wouter Stap allen 1.

De Schelde - ZVDO'74 11-6: Tijdens de eerste competitiewedstrijd met coach José de Pooter aan de badrand trad De Schelde in eigen huis aan tegen ZVDO’74. De Schelde was de bovenliggende partij, maar had moeite met de fysieke tegenstand. Toch kon De Schelde in de eerste periode makkelijk uitlopen naar een 4-2-voorsprong.

Ook in de tweede en derde periode was het conditioneel sterkere De Schelde de betere ploeg. Chiel de Pooter scoorde na een overtalsituatie zijn tweede van de avond tegen de touwen: 6-3. In de vierde periode schudde De Schelde de tegenstander definitief van zich af. Het had nog genoeg energie over en scoorde er lustig op los. Vooral Jomme Bruijnzeel was op schot. Hij scoorde drie keer in de vierde periode waardoor de eindstand werd bepaald op 11-6.

Aanvoerder Mertijn Loof was blij met de overwinning én de aanwezigheid van de nieuwe trainer. ,,Met José aan de kant was er een stuk meer rust in de ploeg en hadden we het tactisch op orde, waardoor we een makkelijke overwinning behaalden.‘’ Dankzij de eerste overwinning van het seizoen klimt De Schelde naar de vijfde plaats.

Scores De Schelde: Jomme Bruijnzeel 5, Chiel de Pooter 3, Christian de Die, Gijs Manhave en Ivar Jansen van Rosendaal allen 1.

Vrouwen

DZK - PSV 9-11: Het gepromoveerde DZK schoot in eigen huis uit de startblokken. Na drie doelpunten leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Vlissingse ploeg in de eerste periode. Toch trok tegenstander PSV met in anderhalve minuut tijd de stand weer helemaal gelijk: 3-3. In de tweede periode ging PSV vrolijk door met scoren en kwam het zelfs op 3-5-voorsprong. DZK kreeg geen vat op de tegenstander uit Eindhoven dat in de derde periode verder uitliep. Eline Bekkers scoorde de 6-9 waardoor de wedstrijd nog niet helemaal gespeeld was.

In de vierde periode deed DZK er alles aan om niet met lege handen komen te staan. De ploeg kreeg voldoende kansen, maar scoorde pas anderhalve minuut voor tijd de aansluitingstreffer: 9-10. In een alles-of-niets-offensief van DZK werd het niets. Dertig seconden voor tijd kreeg PSV een overtalsituatie, waar dankbaar gebruik van werd gemaakt: 9-11.

Scores DZK: Joyce Piek en Eline Bekkers beiden 3, Anouk van Haaren, Loïs van den Berg en Liliane Solé allen 1.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement