Volledig scherm
Martijn Mechielsen (witte cap) namens DZK in actie tijdens de wedstrijd tegen HZC de Robben. © Yvonne Stap

Waterpoloërs DZK èn De Schelde halen de dubbele cijfers

OVERZICHTVLISSINGEN - De waterpoloërs van DZK en De Schelde konden dit weekeinde beide een overwinning noteren. DZK won in de tweede klasse van de bond met 13-6 van De Robben, terwijl De Schelde twee klassen lager met een 10-7-overwinning op SWNZ huiswaarts keerde uit Schijndel. Het vrouwenteam van DZK was vrij.

Mannen

DZK - HZC de Robben 13-6: De eerdere ontmoeting dit seizoen tussen beide teams eindigde in een spectaculaire 15-15, dus de Vlissingse ploeg was gewaarschuwd. Twee afstandsschoten zorgden ervoor dat DZK al snel tegen een 0-2-achterstand aankeek. Lennard Breel zorgde na een goed lopende aanval voor de aansluitingstreffer. DZK kreeg naarmate de wedstrijd vorderde meer grip op de wedstrijd en was de bovenliggende partij. Een overtalsituatie leverde de gelijkmaker op, maar toch ging HZC de Robben met een voorsprong rusten dankzij een benutte strafworp: 2-3.

DZK was vastberaden om de achterstand om te buigen en deed dit in de tweede periode. Mede dankzij een strafworp, benut door Sjakko Bekkers, kwam de ploeg op een ruime 6-3-voorsprong. Nadat DZK verder was uitgelopen, kwam HZC de Robben door drie goals achter elkaar terug tot 9-6. DZK liet haar tegenstander niet dichterbij komen en scoorde zelf vier keer, waardoor uiteindelijk een ruime overwinning werd behaald: 13-6.

De 16-jarige Evert Nieuwland debuteerde tijdens de wedstrijd voor DZK en keek tevreden terug: ,,Ik raak steeds meer gewend aan het spel van het team en creëerde ook een aantal kansen. Dus ik vond het over het algemeen goed gaan.;’ Over twee weken speelt DZK de uitwedstrijd tegen DZT'62, de nummer vier van de ranglijst.

Scores DZK: Bas van Houwelingen 4, Martijn Mechielsen 3, Jarno de Jonge 2, Wouter Stap, Sjakko Bekkers, Alex Breel en Lennard Breel allen 1

SWNZ - De Schelde 7-10: De ploeg uit Terneuzen kan de punten goed gebruiken in strijd om een plek in de top 3. In de openingsfase waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar De Schelde stond na de eerste periode wel op voorsprong. Jochem de Bat benutte een overtalsituatie: 1-2. Ook in de tweede periode bleef het verschil minimaal. Na zes doelpunten stond het 4-5 in het voordeel van de Zeeuwse ploeg.

Een ijzersterke derde periode van De Schelde liet zien dat zij de betere ploeg waren. De energie en het goede samenspel dat de afgelopen twee wedstrijden ontbrak, was helemaal terug. Fouten van SWNZ werden direct afgestraft, waardoor De Schelde uitliep naar een 5-8-voorsprong. In de laatste periode besloot De Schelde niet te veel risico meer te nemen en de tijd vol te spelen. SWNZ kon niet dichterbij komen, waardoor De Schelde weer drie punten kon bijschrijven: 7-10.

Aanvoerder Mertijn Loof was blij met de overwinning van zijn ploeg: ,,Deze wedstrijd lieten we zien dat we de betere ploeg zijn. De score had nog hoger kunnen zijn, maar we konden niet alle kansen benutten. Verdedigend hadden we onze zaakjes goed op orde, waardoor we met drie punten binnen hebben.‘’

Scores de Schelde: Sven Schieman, Jochem de Bat, Jomme Bruijnzeel en Mertijn Loof Allen 2. Gijs Manhave en Chiel de Pooter beiden 1.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement