Volledig scherm
archieffoto Lex de Meester

Waterpoloërs De Zeeuwse Kust stap dichter bij titel na monsterzege

VLISSINGEN - De waterpoloheren van ZPC De Zeeuwse Kust uit Vlissingen zijn hard op weg naar het kampioenschap in de derde klasse D.

De formatie van trainer Sjaak Leijnse, die vorig jaar al de titel greep in de vierde klasse, was met maar liefst 17-4 te sterk voor SG De Linge/PCG uit Gorinchem. Door de overwinning is De Zeeuwse Kust nog maar twee zeges verwijderd van een nieuw kampioenschap.

 1. Milan Vader: ‘Ik ben nog meer gaan leven als een topsporter’
  PREMIUM

  Milan Vader: ‘Ik ben nog meer gaan leven als een topsporter’

  MIDDELBURG - Milan Vader heeft onlangs zijn kledingmaten al aan sportkoepel NOCNSF moeten doorgeven. De Middelburgse mountainbiker, die sinds vier weken een olympische nominatie op zak heeft, glimt als-ie het vertelt. Op die manier worden de Spelen van 2020 namelijk heel concreet. ,,In het begin was ik voorzichtig. Ik durfde eigenlijk niet hardop te zeggen dat ik naar Tokio ga. Nu doe ik dat wel gewoon. Het kan bijna niet meer misgaan.”
 2. Rollercoaster leidt Brian van Goethem naar de Vuelta
  PREMIUM

  Rollercoas­ter leidt Brian van Goethem naar de Vuelta

  PHILIPPINE - Een rollercoaster, zo beschrijft wielrenner Brian van Goethem de periode waarin hij zich bevindt. Begin deze maand was er tragisch nieuws, toen zijn ploeggenoot Bjorg Lambrecht na een zware valpartij in de Ronde van Polen het leven liet. Kort daarna werd hij door zijn ploeg opgeroepen voor de Vuelta, de eerste grote ronde in zijn carrière. ,,Natuurlijk was ik daar blij mee, maar het is een verschrikkelijke periode geweest.”