Volledig scherm
Margreet Walraven. © Lucien Roelandt

Walraven en Broodman weerstaan Belgische ruiters in Pinksterconcours in Axel

AXEL - Traditiegetrouw trok het Axelse Pinkster Concours Hippique een massa Belgische springruiters. De zuiderburen eisten op het tweedaagse evenement al even traditiegetrouw een dominerende rol op. In de klasse L doorbrak Margreet Walraven uit Veere met de ruin Bjendo op de eerste dag de Belgische dominantie.

Met een foutloze barragerit in 49.01 bracht Ellen Briquet uit Vogelwaarde, met de schimmelruin Wisper, als eerste starter het spel op de wagen. Het bleek uiteindelijk goed voor de derde plaats. Eliana Bernaert uit Moerbeke stuurde de ruin Jodokus van de Vrijenakker in 45.00 over het parkoers.

En daarmee leek ook hier een Belgische combinatie met de overwinning te gaan strijken. Maar Margreet Walraven stak daar alsnog een stokje voor. Zij stuurde de met veel vermogen van de bodem ketsende ontketende Phin Phin-zoon als een raket in 44.18 naar de fel bevochten overwinning.

,,Het is tien jaar geleden dat ik hier voor het laatst heb gereden. Dit was een leuke hernieuwde kennismaking‘’, vertelde Walraven. ,,Bjendo sprong ook super. Om te winnen moest ik na die steilsprong met een korte wending naar de laatste hindernis. Een oxer. Niet gemakkelijk, Maar mijn paard dacht goed mee. En het is gelukt.‘’

Met goud voor Miguel Broodman uit Sluis, met de vosruin Rabby, en zilver voor Wilma Stouten uit Serooskerke, met de vosruin Stoutens Jacrimoso, eisten de getergde Zeeuwen op de tweede dag in L een dominerende rol op. Als eerste starter stuurde Wilma Stouten, de als een hinde over de hindernissen flitsende Sandro Boy-afstammeling in 38.45 foutloos over het parkoers. Daarmee mocht de Walcherse combinatie tot de laatste sprong de hoop op de overwinning koesteren. Maar het laatste woord was aan Miquel Broodman. Met de dood of de gladiolen ging hij van start. Met een foutloze rit in 35.29 werden het de gladiolen.

Lees verder onder de foto.

Volledig scherm
Michel Broodman. © Lucien Roelandt

In de in handicap verreden klasse Z2 - ZZ-Licht dressuur stuurde Jorien Muilwijk uit Koewacht de imponerende ruin Esteban naar een afgetekende overwinning (66,143). In Z1 ging Maudi Baas uit Koewacht, met de vosruin Idem Dito B.R., in de warmloopronde met de hoogste eer strijken (62,353). In de herkansing was Anneke de Booij uit Kloosterzande, met de Rausseau-dochter Grace, de beste (65,441).

In M1 eiste Nancy van der Smissen uit Heikant, met de ruin Baeke, in de eerste proef de overwinning op (62,333). Luna Bleyenberg uit Westdorpe liep in de tweede proef, met de Ronaldo-dochter Wette, naar de zege (62,333).

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement