Volledig scherm
PREMIUM
Links: Redouan Nouini. Rechts: de kopgroep in de Kustmarathon. Met in het midden de latere winnaar Tim Pleijte. © Johan Van Der Heijden

Waarom willen Afrikaanse lopers meedoen aan wedstrijden als de Kustmarathon? ‘Soms zijn ze alleen op visum uit’

1000 euro. Dat bedrag lag een week geleden klaar in Zoutelande voor de winnaar van de Kustmarathon. De Marokkaanse atleet Redouan Nouini wilde wel een poging wagen en had er een urenlange reis vanuit Frankrijk voor over. Maar toen in Burgh-Haamstede het startschot klonk, was de 30-jarige Nouini nergens te bekennen. Zijn manager liet weten dat de atleet in het plaatsje Zeeland was beland, onder de rook van Nijmegen. Landelijke media pikten het bericht massaal op.

In de dagen na de marathon wordt steeds meer aan het verhaal getwijfeld, ook door de organisatie. ,,Je begint toch aan een broodje-aap-verhaal te denken”, vertelt Chris Simons, voorzitter van de Kustmarathon. Ook bij hem schoot deze week nog steeds de vraag door zijn hoofd waarom een Marokkaan die nog nooit in Nederland is geweest een wedstrijd tussen Burgh-Haamstede en Zoutelande zou willen lopen. Daar gaat een voorgeschiedenis aan vooraf.

  1. Zwemclubs Koewacht en De Honte staan samen voor nieuwe uitdaging
    PREMIUM

    Zwemclubs Koewacht en De Honte staan samen voor nieuwe uitdaging

    TERNEUZEN - De ene vereniging komt uit Kloosterzande, de andere uit Koewacht. Voor beide clubs is het zwembad Reynaertland in Hulst echter al jarenlang het epicentrum van hun zwemactiviteiten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zwemclub De Honte en ZC Koewacht sinds september 2019 de handen ineen hebben geslagen en als Startgemeenschap De Marlijn door het leven gaan. De volgende uitdaging: samen de Zeeuwse Winter Zwem Kampioenschappen organiseren.