Volledig scherm
In Prinsenbeek verzamelden de Zeeuwse turnsters veel eremetaal. © ANP

VTV-turnsters vijftien keer op het podium

PRINSENBEEK - Veel Zeeuwse turnsters kwamen afgelopen weekeinde in actie tijdens de toestelfinales in Prinsenbeek. Ze streden op sprong, brug, balk en vloer om de regiotitels.

De gymnastes van VTV Vlissingen kenden een goede oogst met vijftien medailles (zes keer goud, zes keer zilver en drie keer brons). Titels op brug waren er voor Esra van Oers, Anna Hamelink, Karen Verplanke en Julia Correia. Sofia Bellu behaalde op dit toestel het brons.

Op het toestel balk was er goud voor Quinty Vreeke. Zilver op dit onderdeel werd behaald door Rosalie van Noort en Fleur van Klooster, brons door Rachel Mannee. Op vloer mochten voor Anna Hamelink en Anouk Zoutendijk zich regiokampioen noemen en het goud in ontvangst nemen. Zilver was er voor Rosalie van Noort en Quinty Vreeke. Op sprong werd het zilver veroverd door Rosalie van Noort en Karen Verplanke en brons was er voor Quinty Vreeke.

Goud was er tevens voor de MTV-turnsters Marinda van der Peijl (op brug en balk) en Demi Meeuwse (brug). De turnsters uit Middelburg haalden allebei nog brons op respectievelijk sprong en brug. Ook voor Maaike Huberts was er brons op brug. Maud Barendregt haalde twee keer zilver, op sprong en balk, en Meng Jia Bijl pakte brons op brug. Lisa Ribbens van MTV won zilver op vloer bij jeugd G.

Iris van de Klooster van GV Koudekerke zegevierde op vloer en haalde brons op balk, terwijl er goud was voor EMM-turnster Yasmine van Smaalen op brug.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement