Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Voormalig atletiekbestuurder Lou Simpelaar overleden

VLISSINGEN - In zijn woonplaats Vlissingen is afgelopen zondag Louwrens (Lou) Simpelaar op 95-jarige leeftijd overleden. Simpelaar was in 1962 één van de vier oprichters van atletiekvereniging Scheldesport in Terneuzen. Hij was tevens vijftien jaar bestuurslid binnen de Zeeuwse afdeling van de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie (KNAU) en hanteerde in die periode bijna zeven jaar lang de voorzittershamer.

 1. Drie keer feest en ‘oude tijden herleven’ bij TC Sjef
  PREMIUM

  Drie keer feest en ‘oude tijden herleven’ bij TC Sjef

  AARDENBURG - De stemming zit er goed in op het Sjef van Dongen Sportpark in Aardenburg. Het is een topdag voor Tennis Club Sjef. Het vlaggenschip zegeviert met 4-2 over aartsrivaal TC Animo uit Terneuzen in de landelijke topklasse. Bovendien werden elders op het sfeervolle tenniscomplex de reserves van Sjef tegen Animo ongeslagen kampioen in de eerste klasse. Hiermee is de rentree van Sjef in de Zeeuwse hoofdklasse een feit.
 2. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.