Nancy van de Ven op het podium bij de Grand Prix van Valkenswaard in 2019. Ze won er een manche er werd tweede overall.
Volledig scherm
PREMIUM
Nancy van de Ven op het podium bij de Grand Prix van Valkenswaard in 2019. Ze won er een manche er werd tweede overall. © Orange Pictures/Gerard Spaans

Voor Nancy van de Ven gaat het weer beginnen: ‘Het wordt een drukker seizoen dan ooit’

VLISSINGEN - Nancy van de Ven tast enigszins in het duister. De Vlissingse motorcrossster gelooft dat ze van haar nieuwe ploeg, het Italiaanse Ghidinelli Yamaha Racing, fraai materiaal heeft gekregen, maar helemaal zeker weten doet ze het niet. ,,Het gevoel is goed”, stelt ze onomwonden, ,,maar pas bij de eerste wedstrijd weet je wat dat waard is.”

Op het circuit van het Matterley Basin begint de 22-jarige Van de Ven zaterdag aan haar achtste WK-seizoen. Ze heeft goede herinnering aan die baan in het zuiden van Engeland: in 2015 sloot ze daar voor het eerst een Grand Prix af met een podiumplaats. ,,Ik ga er dus weer met vertrouwen heen”, zegt de ambitieuze Walcherse. ,,Maar het moeilijke is dat er voor de vrouwen geen wedstrijden zijn voorafgaand aan het WK. De mannen hebben het in Italië al drie weekenden tegen elkaar kunnen opnemen. Die hebben al kunnen zien of hun motoren goed afgesteld stonden en of ze op konden tegen de concurrentie. Want íedereen was daar. Waren de races minder dan ze verwacht hadden, dan konden ze nog iets veranderen. Maar ik zie mijn concurrentes in Engeland voor het eerst. Ik weet dat ik goed getraind heb in Spanje en Italië, maar daar houdt het ook mee op.”