Volledig scherm
stockadr driebanden © Joop van den Oudenhoven

Voor het roemruchte 3BSD zit het erop

ZIERIKZEE - Het driebandenteam van 3BSD - Driebanden Schouwen-Duiveland - is niet meer. De club, opricht door Gerard Oele en met Rinus Pankow als grote animator, houdt op te bestaan.

In 1996 begon Rinus Pankow uit Zierikzee zijn oriëntatie op het vormen van een biljartteam op Schouwen-Duiveland, toen nog een kale plek op dat gebied. Pankow speelde in Nieuwerkerk aan den IJssel en vond dat zoiets op Schouwen ook mogelijk moest zijn. In Gerard Oele vond hij iemand die de kar wilde trekken.

Met Cees den Boer, Han Al en hemzelf werd een bestuur gevormd en in 1997 werd in het door Ger de Klepper net geopende Biljartcentrum aan de Meelstraat in Zierikzee de club ten doop gehouden. Wim Flikweert werd de grote weldoener en met enkele kleinere sponsoren werd een begin gemaakt met een, naar later bleek, roemruchte geschiedenis.

Na het overlijden van Wim Flikweert en Ger de Klepper en na de sluiting van ‘De Meelstraat’ werd nog een plaats gevonden in Het Huis van Nassau bij Jan Schouwenaar, maar dat was van korte duur. Het verval had zich toen al ingezet. Via Rilland, Goes en nu Kwadendamme vervaagde de banden met Schouwen en bevatte het team nog maar twee spelers van Schouwse origine.

Afgelopen seizoen was er te vaak een personeelsgebrek en dat zorgde ervoor dat Philip van der Male en Sjaak de Visser er de brui aan gaven en Tholenaar Piet Kox het ook voor gezien hield. Einde verhaal voor 3BSD. Oprichter Gerard Oele: ,,Het was een fantastische tijd. We hebben veel werk verzet en kregen er ook een mooie club en accommodatie mee van de grond.’’

We lieten Peter van Mierlo lessen en Gerwin Valentijn en Eddy Leppens demonstraties geven. Het bleef een aantal jaren goed gaan tot spelers financiële eisen begonnen te stellen en voor mij de lol eraf ging. Mijn drukke baan vergde zoveel van mijn tijd dat ik na een ledenvergadering die meer weg had van coup, ben ik opgestapt. Toen de Meelstraat zijn deuren sloot was dat in mijn ogen het begin van het einde.

Hij vervolgt: De animo werd minder en de onderlinge verhoudingen niet beter. Dat is funest voor elke club.” Jan Suykerbuyk zwaaide nog enkele jaren de scepter op de Bevelanden, maar kon het schip niet in de vaart houden. Een stukje (Schouwse) biljart geschiedenis verdween roemloos.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement