Volledig scherm
Ardito (rode shirts) in de aanval tegen Spirit. De Souburgse ploeg won met 3-1. © Frans Boogaard

Volleybalsters VVS’92 spelen nederlagenreeks van zich af met maximale zege

OVERZICHTVLISSINGEN - De volleybalsters van VVS'92 boekten de tweede zege van het seizoen en deden dat met veel overtuiging. Door een 4-0-overwinning in Roosendaal ontsteeg VVS'92 de laatste plaats in de eerste klasse. De mannen van Stevo wonnen in de promotieklasse op vreemde bodem met 3-1 van koploper Volley Tilburg 3.

Forza (mannen) deed met een 3-2-zege op WIK/Groot Ammers 2 in de derde divisie goede zaken. Ook de mannen van BOK en Mytilus wonnen.

Mannen

WIK/Groot Ammer 2-Forza 2-3 (25-23, 26-28, 12-25, 25-19,11-15): Een dik verdiende zege voor Forza, dat vanaf de eerste minuut bij de les was. Goed spel werd in de eerste set niet beloond, maar leidde in de tweede en derde set tot winst. Forza bestookte WIK met een lastige opslag. Jos Frickus ging blokkerend voorop in de strijd, Yuri van der Sluis was succesvol met prikballen. Na verlies in het vierde bedrijf stelde Forza bekeken spelend in de vijfde set de winst veilig.

Benevia-AVC'87 4-0 (25-21, 25-23, 25-8, 25-22): Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, verloor AVC'87 zeker niet kansloos. AVC'87 had geen antwoord op de harde sprongservice van Benevia en maakte meer fouten dan de thuisploeg. De Zeeuwen kwamen er in de derde set niet aan te pas, maar boden in de andere sets met een uitgedunde ploeg verdienstelijk partij. De geblesseerde spelverdeler Wesley van der Meer zat als coach op de bank. Daardoor was het in het veld zoeken naar de juiste patronen.

Volley Tilburg 3-Stevo 1-3 (25-27, 25-27, 25-27, 25-16): Stevo zorgde in een echte thriller tegen de koploper voor een verrassing. Beide ploegen waren erg aan elkaar gewaagd. Zowel de thuisploeg als Stevo serveerde scherp, maar dat leidde aan beide kanten tot veel fouten. Op momenten dat de service goed lag, ontstonden er door goed werk in verdedigend opzicht veel en lange rally's. Die vielen vaak in het voordeel van Stevo uit. In de slotfases van de eerste drie sets gaf ervaring en een ijzeren wil om te winnen de doorslag.

BOK-Sliedrecht Sport 7 3-1 (15-25, 25-13, 25-19,25-14): Tegen de ploeg met de minste verliespunten leek BOK na verlies in de eerste set geen schijn van kans te hebben. Vanaf het tweede bedrijf tapte BOK echter uit een ander vaatje. De gasten hadden geen antwoord op de Zeeuwse service. Bovendien beperkte BOK de foutenlast en werd zowel verdedigend als aanvallend sterk gespeeld. Een mentaal aangeslagen Sliedrecht kreeg in het begin van de vierde set een aantal aces rond de oren en werd in de rest van de set weggeserveerd.

Mytilus-Volley Tilburg 5 4-0 (25-14, 25-14, 25-17, 25-21): Een zege waarop niks af te dingen viel. Mytilus was heel de wedstrijd de beste ploeg. De Goese équipe speelde met veel inzet en nam goed serverend het initiatief. Aan het net werd het voorbereidend werk prima afgewerkt. Vooral Peter Blahut was sterk op dreef. Met drie setzeges op zak en verzekerd van winst liet Mytilus in de laatste set de teugels vieren. In de slotfase werden de puntjes op de i gezet en opnieuw naar winst afgewikkeld.

Vrouwen

BOK-ODI 1-3 (16-25, 25-23, 23-25, 17-25): BOK was tegen het ongenaakbare ODI dicht bij een stunt. De gasten, die in de eerste elf duels slechts acht sets verloren, ontsnapten in de slotfase van het derde bedrijf tegen een ontketend BOK aan het tweede setverlies van de wedstrijd. Beide teams waren in de tweede en derde set aan elkaar gewaagd en deden in een fase met veel lange rally's niks voor elkaar onder. Een overschot aan aanvalskracht gaf de doorslag in het voordeel van de koploper. Een moegestreden BOK capituleerde in de vierde set.

Hands Up 2-Stevo 4-0 (25-14, 25-19, 25-20, 25-16): Het duel tussen de nummers één en twee van de promotieklasse kreeg een verdiende winnaar, maar de uitslag was geflatteerd. Hands Up was net als eerder dit seizoen een uitgebalanceerd team. Na een slechte eerste set bood Stevo meer tegenstand. ,,We knokten wel, maar hielden het kopje er niet bij'', vond Guido de Beule, verwijzend naar een in de slotfase van de derde set verspeelde voorsprong. In plaats van terug in de wedstrijd te komen, speelde Stevo daarna een verloren wedstrijd.

Ardito-Spirit 3-1 (25-9, 19-25, 25-18, 25-22): Na drie nederlagen op rij pakte Ardito de goede draad op. Ondanks opnieuw over een smalle kern kon worden beschikte haalde Ardito een goed niveau. De thuisploeg nam goed serverend het initiatief, verdedigde met verve en viel slim en goed aan. Na een afgetekende zege in de eerste set leidde een slecht begin van de tweede set ertoe dat Ardito een vroeg geslagen kloof niet meer kon dichten. In de laatste twee sets stond er weer geen maat op het spel van de thuisploeg.

Kraftwell Symmachia Roosendaal 3-VVS'92 0-4 (22-25, 13-25, 19-25, 23-25): VVS'92 sprokkelde in de recentste duels punten, maar verloor sinds de eerste zege in november vijf keer op rij. In Roosendaal kregen de Zeeuwen loon naar werken. In elke set werd door een prima opslag de basis voor de winst gelegd. Hard werkend werden veel ballen van de grond gehaald. Met lef en onbevangen spelend werd de Brabantse afweer uit elkaar gespeeld. De eerste maximale winst van het seizoen kwam dan ook niet in gevaar.

Volley Zuid 2-Forza 3-1 (25-19, 25-14, 22-25, 25-17): Een duel om snel te vergeten. Forza zat geen moment in de wedstrijd en bleef met uitzondering van Céline Kooman collectief onder de maat. Forza kreeg geen grip op de service van Volley Zuid, kreeg het het sterke midden van de thuisploeg niet onder controle en liep behalve in de derde set (toen Chantal Savenije met een prima servicebeurt de basis voor winst legde) achter de feiten aan.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement