Volledig scherm
© Thinkstock

Volleybalsters VVS’92 kunnen flink pak slaag hebben en blijven erin

OVERZICHTVLISSINGEN - De volleybalsters van VVS’92 spelen ondanks een pak slaag (0-4) in eigen huis ook volgend seizoen in de eerste klasse. De Vlissingse formatie profiteerde van de 4-0-nederlagen die de concurrenten Kraftwell Roosendaal 3 en Spirit leden en ontsprong daardoor de dans.

Bok verliet de derde divisie met een 1-3-nederlaag. Stevo sloot het seizoen in de promotieklasse B ook met verlies af: 4-0. De vrouwen van Forza legden dank zij een 3-1-zege beslag op de vierde plaats in de promotieklasse A. Ardito eindigde door een 4-0-zege in de eerste klasse op een knappe derde plaats.

De mannen van het gedegradeerde Forza sloten het seizoen in de derde divisie af met een krappe nederlaag: 2-3. Stevo verloor voor de tweede keer binnen veertien dagen met 3-1 van Voko en eindigde na een prima seizoen in de promotieklasse op de derde plaats. AVC’87 nam met een 4-0-nederlaag afscheid van de promotieklasse. Mytilus bekroonde een goed seizoen in de eerste klasse met winst (3-1) en een vierde plaats. Bok verloor met 1-3 en werd zesde. 

Vrouwen

Bok-Volley Meerkerk'95 2 1-3 (13-25, 18-25, 22-25, 25-22): Bok had matig passend en met een gebrek aan scorend vermogen tegen een voluit spelend Meerkerk lang weinig te vertellen. Na verlies in de eerste twee sets kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. Met meer servicedruk lukte het om de gasten het initiatief steeds vaker te ontnemen. In de derde set leidde dat ondanks goed spel net niet tot winst. Verzekerd van verlies lukte het in de laatste set om de eer te redden. Bok bouwde een ruime voorsprong op (17-7), zag Meerkerk nog akelig dicht bij komen, maar had precies op tijd de zenuwen in bedwang.

HLB Van Daal 4-Stevo 4-0 (25-23, 25-22, 25-19, 25-21): De thuisploeg was er alles aan gelegen om te winnen om zich veilig te spelen, voor Stevo stond er niets meer op het spel. Hoewel Stevo graag had gewonnen, maakten die gegevens het verschil omdat het aan Zeeuws-Vlaamse kant onbewust aan scherpte ontbrak. Stevo moest toestaan dat HLB Van Daal in elke set een gaatje sloeg, waardoor de formatie van Guido de Beule telkens in de achtervolging moest. Op momenten dat de inhaalrace bijna was voltooid, sloeg de thuisploeg beslissend toe.

101 punten

Door een 4-0 zege op Groene Ster braken de volleybalsters van YVC in de eerste klasse C door de grens van honderd punten. De kampioen uit IJzendijke nam zich na het veroveren van de titel voor om het seizoen met minstens honderd punten af te sluiten. Dat lukte in het laatste duel van het seizoen. YVC eindigde met negentien punten meer dan VAT op 101 punten.

Forza-RVC/Libanon 2 3-1 (25-13, 25-20, 25-18, 17-25): Forza begon ijzersterk en overklaste RVC/Libanon in de beginfase van het duel. De thuisploeg draaide als een geoliede machine en geloofde lang in een maximale zege. Zo ver kwam het niet. Dat was mede de verdienste van Marije van de Sande, die bij de bezoekers in de derde set binnen de lijnen kwam. De ex-speelster van Forza verdeelde het spel een tandje sneller. Forza had het daar lastig mee en moest in de vierde set de winst aan RVC/Libanon laten. De Schouwse formatie nam afscheid van twee vaste krachten. Megan Korpershoek vertrekt naar Spivo. Willemijn Olree stopt in verband met studie.

VVS'92-Minerva 0-4 (17-25, 22-25, 22-25, 15-25): Nadat Kraftwell Symmachia Roosendaal 3 donderdag zonder een punt bij te schrijven had verloren, was VVS'92 zeker van lijfsbehoud. Dat had de opmaat moeten zijn om frank en vrij te spelen. ,,Maar er zat op de één of andere manier een bepaalde spanning op de wedstrijd, waardoor we niet aan ons eigen spelletje toe kwamen'', zei Michelle Muller. ,,Bij vlagen ging het best redelijk en haalden we grote achterstanden op. Maar afmaken lukte niet.‘’ 

Ardito-Volley Tilburg 6 4-0 (25-22, 30-28, 25-15, 25-20): Hoewel er niets meer op het spel stond, wilde Ardito het seizoen in stijl eindigen. Dat ging niet zonder slag of stoot. Ardito was in het begin van het duel slecht bij de les, maakte veel fouten en speelde rommelig. Met een te slappe instelling leidde dat tegen een goed serverende tegenstander tot een fikse achterstand (in het tweede bedrijf) en zwaar bevochten zeges in de eerste twee sets. Daarna stuitte Ardito op minder tegenstand en kon naar de tweede maximale zege op rij worden afgewikkeld.

Mannen

Forza-AVVA 2-3 (19-25, 25-21, 16-25, 25-20, 6-15): Een leuke wedstrijd, waarin Forza tot twee keer toe een achterstand ophaalde. Op momenten dat Forza het AVVA met de service lastig maakte, kwam vooral de middenaanval tot zijn recht. Dat leidde ondanks een gebrek aan trainingsarbeid en ingeslepen aanvallen tot een prima laatste wedstrijd in de derde divisie. Nadat Forza de stand in de vierde set weer gelijk had getrokken, was de koek aan Schouwse kant op. AVVA sloeg in de laatste set snel een gat en wikkelde af naar winst.

Voko-Stevo 3-1 (23-25, 25-15, 25-23, 25-23): Hoewel bij Stevo niemand op zijn eigen vertrouwde positie speelde, werd het een boeiend duel tussen beide teams uit het linkerrijtje. Stevo trok spelend in een kermisopstelling in de eerste set nipt aan het langste eind, verloor de tweede set ruim en hield in de laatste twee sets heel lang gelijke tred met de thuisploeg. Stevo nam afscheid van Arbias Deskaj, die gaat studeren en dat combineert met volleybal op een hoger niveau. ,,We zullen hem als speler en als persoon zeker missen'', zei libero Dennis de Koeijer.

Sliedrecht Sport 5-AVC'87 4-0 (25-12, 25-22, 25-16, 25-12): Een heel slechte laatste wedstrijd van het seizoen van AVC'87. Voor de gedegradeerde Zeeuwen viel er niets meer te halen, maar Sliedrecht wilde graag winnen om boven Next Volley Dordrecht te eindigen. Tegen een talentvol team ging bij AVC'87 heel veel fout, waardoor de Thoolse formatie geen moment in de wedstrijd zat. ,,We hebben veel geleerd en leuke wedstrijden gespeeld, maar zijn tekort gekomen'', zei Patrick Mees. ,,Volgend seizoen weer in de eerste klasse. Daar horen we thuis.‘’

Bok-De Burgst Breda 3 1-3 (25-9, 18-25, 23-25, 21-25): Voor beide teams stond er niets meer op het spel. Met een nog gehavender team dan een week geleden begon Bok tegen de verwachting in sterk. De thuisploeg speelde vrijuit en liet laagvlieger De Burgst (dat p/d-wedstrijden moet spelen om in de eerste klasse te blijven) in de eerste set alle hoeken van de zaal zien. Na een afgetekende zege kwam de klad erin. Bok klampte in de resterende sets geruime tijd aan, maar moest drie keer op rij rond het twintigste punt toestaan dat de Brabanders afstand namen.

Voko-Mytilus 1-3 (21-25, 25-12, 23-25, 27-29): Mytilus sloot een goed seizoen na een paar matige weken met winst af. De Goese equipe pakte na drie nederlagen op rij de goede draad tegen Voko op. Beide teams deden weinig voor elkaar onder. Nadat Voko in de tweede set door een slechte Goese pass en veel eigen fouten op gelijke hoogte was gekomen, beschikte Mytilus in de laatste twee sets over het sterkste eindschot. In de vierde set kwam Mytilus ondanks een sterke fase van Voko na een 24-20 voorsprong in een boeiende slotfase met winstkansen over en weer met de schrik vrij.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Rollercoaster leidt Brian van Goethem naar de Vuelta
  PREMIUM

  Rollercoas­ter leidt Brian van Goethem naar de Vuelta

  PHILIPPINE - Een rollercoaster, zo beschrijft wielrenner Brian van Goethem de periode waarin hij zich bevindt. Begin deze maand was er tragisch nieuws, toen zijn ploeggenoot Bjorg Lambrecht na een zware valpartij in de Ronde van Polen het leven liet. Kort daarna werd hij door zijn ploeg opgeroepen voor de Vuelta, de eerste grote ronde in zijn carrière. ,,Natuurlijk was ik daar blij mee, maar het is een verschrikkelijke periode geweest.”
 2. Amigo's Open Darts Zeeland hoopt met flinke prijzenpot weer toppers naar Zeeland te trekken

  Amigo's Open Darts Zeeland hoopt met flinke prijzenpot weer toppers naar Zeeland te trekken

  OOST-SOUBURG - Stichting Darts Zeeland organiseert op 24 augustus voor de achtste keer de Amigo’s Open Darts Zeeland. In Sporthal de Belt te Oost-Souburg zullen op die dag ruim veertig borden klaarstaan om dit toernooi af te werken. Met een gegarandeerde prijzenpot van 5.000 euro is het één van de meest populaire toernooien in Nederland, waar in het verleden vele topdarters aan hebben deelgenomen.