Volledig scherm
© Frans Boogaard

Volleybalsters Ardito stijgen door eerste zege met stip

VOLLEYBALVLISSINGEN - Na twee nederlagen boekten de volleybalsters van Ardito in de eerste klasse de eerste zege. In Hardinxveld-Giessendam werd OKK'70 met 1-3 verslagen. De hekkensluiter steeg met stip naar de zesde plaats, met een punt meer dan VVS'92 en YVC, die allebei kansloos met 4-0 verloren.

In de promotieklasse B was er winst voor de vrouwen van Bok (1-3 bij OKK'70) en Stevo (3-2 tegen HLB/Van Daal 3). Forza verloor in een vijfsetter (2-3) van Fusion. De mannen van Stevo leden in de promotieklasse tegen Next Volley Dordrecht 4 een 0-4 nederlaag. AVC'87 slikte in de eerste klasse in Roosendaal het derde verlies op rij: 4-0.

Forza-Fusion 2-3 (27-29, 25-21, 20-25, 25-22, 9-15): Een spannend duel, waarin Forza een jong en ambitieus team trof dat over veel power beschikte. Fusion bestookte Forza met veel servicedruk. Daar had de thuisploeg onvoldoende antwoord op. Fusion wist wel raad met de voorspelbare aanvallen van Forza. Slechts Willemijn Verkamman wist aan Schouwse kant veel te scoren. Trainer Mark van der Paal bracht met veel tactische wissels Forza tot twee keer toe langszij. In de laatste set ging de winst ondanks hard werken aan de kant van Forza alsnog naar Fusion.

Dunamis-Bok 1-3 (16-25, 25-16, 22-25, 11-25): Vooraf tekende trainer Ton Begijn voor een punt, omdat Bok met een incomplete selectie vertrok. Bovendien speelden problemen met de rug Jessica Mondeel nog parten. Dunamis speelde erg rommelig en kwam na winst van Bok in de eerste set vooral door veel prikballen op gelijke hoogte. De zestienjarige Marit Elzinga was als spelverdeelster sterk op dreef en bediende de aanvalsters op maat. Aan het net werd haar werk trefzeker afgewerkt. Na winst in de derde set stond er in het vierde bedrijf geen maat op het spel van een gedreven spelend Bok.

Stevo-HLB Van Daal 3 3-2 (23-25, 25-13, 20-25, 25-20, 15-7): Een boeiend gevecht tussen twee sterke teams. De erg jonge bezoekers maakten het Stevo knap lastig en zetten de thuisploeg tot twee keer toe op achterstand. Stevo nam in de vierde set opnieuw het initiatief en kwam door goed spel voor de tweede keer op gelijke hoogte. ,,We hebben veerkracht getoond'', zei Guido de Beule, die met een selectie van elf de winst in eigen huis hield. ,,Iedereen moet spelen, en we beginnen elke week met een andere opstelling. Iedere positie is dubbel bezet. Je wordt alleen maar beter van veel concurrentie.‘’

OKK'70-Ardito 1-3 (20-25, 25-19, 18-25, 19-25): Ardito begon sterk en troefde het jonge OKK'70 met een aantal goede servicebeurten en met veel concentratie spelend af. Die goede lijn kon in de tweede set niet worden vast gehouden. Ardito irriteerde zich aan tellers, die - met mobieltjes in de hand - de stand bij hielden. ,,We hadden het gevoel dat we continu de stand moesten controleren'', zei Henriëtte Swartjes. Vanaf de derde set pakte Ardito de goede draad weer op. De Souburgers speelden met veel inzet en enthousiasme, kwamen niet meer in de problemen en schreven door twee setzeges op rij vier punten bij.

Spivo 2-VVS'92 4-0 (25-21, 25-21, 25-17, 25-19): Spivo rekende in het eerste treffen van het nieuwe seizoen af met Vollido, dat met een wedstrijd meer gespeeld de tweede plaats in neemt. Dat zegt iets over de kracht van de ploeg uit Spijkenisse. VVS'92 bood in elke set verdienstelijk tegenstand, maar verviel in een oude fout. Toen Spivo in de eerste set een flink gat geslagen had, kwam VVS'92 op toeren. Die inhaalrace kwam te laat, maar het goede spel werd in de tweede set voortgezet. Dat leidde tot een voorsprong, die in de slotfase niet kon worden behouden. Daarna nam Spivo met een lastige opslag het initiatief. VVS'92 kwam niet meer aan aanvallen toe en verloor nog twee keer op rij.

DVO 2-YVC 4-0 (25-8, 25-21, 25-8, 25-18): Nadat koploper DVO 2 in het eerste duel van de competitie met 3-1 van Ardito had gewonnen, kende de ploeg uit Oud-Beijerland ook geen pardon met YVC. De thuisploeg had in alle opzichten veel meer in huis dan YVC, dat door de prima opslag van DVO 2 amper aan aanvallen toe kwam. Dat leidde in de eerste en derde set tot een spel van kat en muis en heel grote cijfers. ,,Eigenlijk zijn we weg geserveerd'', stelde Meijke van der Plas zuur vast. In de tweede en vierde set kon YVC de schade enigszins beperken.

Mannen

Stevo-Next Volley Dordrecht 4 0-4 (20-25, 26-28, 23-25, 20-25): Het verlies van Stevo was geflatteerd, maar kwam hard aan in het Zuiddorpse kamp. Vooral in de tweede en derde set was Stevo dicht bij winst. Waar het collectief vaak de kracht van Stevo is, gaf dat juist bij de Zuid-Hollanders de doorslag. Next Volley serveerde erg sterk en beschikte over een aanvaller, waar Stevo geen vat op kreeg en die bijna honderd procent scoorde. ,,We waren niet bij machte om dat met onze service of in de verdediging te doorbreken'', stelde Guido de Beule vast. 

De Moriaan Symmachia Roosendaal 3-AVC'87 4-0 (25-12, 25-23, 25-19, 25-17): AVC'87 kende een stroeve start , maar bood na verlies in de eerste set vooral in het tweede bedrijf goed partij. In de slotfase kwam de Thoolse équipe net tekort om een vroeg genomen voorsprong te verzilveren. Dat was mede te wijten aan dubieuze arbitrale beslissingen en wat geluk aan de kant van de thuisploeg. In de laatste twee sets speelde AVC'87 meer dan verdienstelijk. Meer ervaring aan de andere kant van het net en een lastige opslag van de Brabanders resulteerden in nog twee setzeges van de thuisploeg.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement