Volledig scherm
stockadr volleybal High School Volleyball Match In Gymnasium With Ball © Getty Images/iStockphoto

Volleyballers van Forza worden op tijd wakker

VLISSINGEN - De volleyballers van Forza pakten na de oorwassing tegen koploper Next Volley Dordrecht 4 de goede draad in de promotieklasse op. Dat ging niet zonder slag of stoot. Forza zette in de derby tegen De Moriaan Symmachia Roosendaal 2 een 1-2-achterstand om in een zwaar bevochten zege: 3-2. De vrouwen van Bok legden het af tegen het op de tweede plaats geklasseerde Spie/De Burgst Breda: 3-1.

Mannen. Forza-De Moriaan Symmachia Roosendaal 3-2 (27-25, 18-25, 23-25, 25-19, 15-11): Een boeiend duel, waarin Forza alles uit de kast moest halen om de winst veilig te stellen. Forza begon stroef, maar sloeg door een prima reeks opslagen van Christiaan Cools in de eerste set een gaatje. Dat bleek beslissend voor een zwaarbevochten zege. Daarna kwam de klad erin aan Schouwse kant. Veel fouten hielpen de gasten in het zadel. Forza moest toestaan dat de Brabanders de tweede set wonnen en verzuimde in de slotfase van het derde bedrijf naar winst af te wikkelen. In de vierde set kantelde het duel toch in Zeeuws voordeel. Forza legde met een hecht blok én veel inzet in het achterveld de Roosendaalse aanval aan banden. Omdat de thuisploeg zelf wel slagvaardig was, werd twee keer op rij gewonnen.

Vrouwen. Spie/De Burgst Breda-Bok 3-1 (25-13, 25-23, 25-20, 21-25): De eerste nederlaag voor Bok, dat een slim spelend De Burgst trof, waar de ploeg van Ton Begijn te weinig vat op kreeg. ,,Zij stonden steeds op de juiste posities’’, zei de trainer. Pas in de derde set kwam Bok voor het eerst op voorsprong: 7-11. Lang kon daar niet van worden genoten. ,,Door onnodige fouten aan onze kant en handig spel van De Burgst ging die set toch verloren.‘’ In de vierde set legde Mandy van Heck met een serie opslagen van 8-6 naar 8-15 de basis voor winst. Hoewel de thuisploeg die marge nog kon verkleinen, redde Bok de eer.