Volledig scherm
© Getty Images

Volleyballers Forza maken pas op de plaats

ROTTERDAM - De volleyballers van Forza maakten in de promotieklasse B een pas op de plaats. Na drie zeges op rij was Volley Zuid 2 in Rotterdam met 3-1 (19-25, 25-20, 25-21, 29-27) te sterk.

Met als inzet de tweede plaats vochten beide teams een boeiend duel uit. Forza begon daarin sterk. De Zeeuwen bestookten Volley Zuid 2 met een lastige opslag, namen daardoor het initiatief en boekten in de eerste set een ruime zege.

Daarna kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. De Rotterdammers brachten Forza passend in problemen en wonnen twee sets achter elkaar. In de vierde set zag het er lang naar uit dat Forza naar winst af zou wikkelen. De Schouwse equipe kon in de slotfase echter een voorsprong van drie punten niet verzilveren.

Met 27 punten uit tien duels neemt Forza de met Stevo gedeelde vierde plaats in. Beide Zeeuwse teams tellen een achterstand van één punt op Vollido en drie op Volley Zuid 2. Next Volley Dordrecht 4 is met 35 punten en een wedstrijd minder gespeeld koploper.

 1. De Scheldeprijs moet weer een échte sprintkoers worden
  PREMIUM

  De Schelde­prijs moet weer een échte sprint­koers worden

  TERNEUZEN – Jarenlang werd de Scheldeprijs gekscherend in de volksmond het wereldkampioenschap voor sprinters genoemd. Sinds de wedstrijd van start gaat in Terneuzen is dat beeld wat veranderd. De organisatie wil echter terug naar een pure machtsstrijd tussen de snelste mannen op twee wielen. ,,Het is de bedoeling dat de koers weer aantrekkelijker wordt voor sprinters”, klinkt het uit de mond van wedstrijdvoorzitter Jack Vissers.
 2. Romy de Rijke zit op een oranje wolk
  PREMIUM

  Romy de Rijke zit op een oranje wolk

  OOST-SOUBURG - Romy de Rijke voelde afgelopen zomer dat ze bij de B-aspiranten niets meer te zoeken had. De toen nog veertienjarige Souburgse korfbalster voelde zich ,,klaar voor de volgende stap”. Dat werd Fortis 1. ,,Ik heb haar op basis van haar vaardigheden bij de ploeg gehaald”, vertelde Arco Goedkoop, de hoofdtrainer bij de eersteklasser, zaterdag na de gewonnen topper tegen Kinderdijk. ,,Daar heb ik nog geen wedstrijd spijt van gehad. Romy heeft alles in zich om een heel goede te worden.”