Volledig scherm
In Ouwerkerk kan straks alleen nog maar op pleintjes gevoetbald worden; de club wordt opgeheven. © Marieke Mandemaker

Voetbalvereniging Ouwerkerk ziet geen toekomst meer

OUWERKERK - Voetbalclub SV Ouwerkerk is aan zijn laatste seizoen bezig. De bescheiden Schouwse vereniging had het al jaren lastig, het eerste en enige elftal speelt bijvoorbeeld in het reservevoetbal, maar nu is het aannemelijk dat de stekker eruit getrokken wordt.

Een definitieve beslissing is er namelijk nog niet genomen, maar het ziet er niet best uit. ,,Op 4 mei hebben we een algemene ledenvergadering”, legt voorzitter Piet Dalebout uit. ,,Dan wordt er zeer waarschijnlijk voor het besluit om ermee te stoppen gestemd. De enige reden die ik me kan bedenken waardoor het niet door zou gaan, is als de opkomst te laag is. Maar dan stemmen we twee weken later opnieuw en is het alsnog klaar.”

Een verrassing is het niet voor Dalebout. ,,We hebben het al meerdere seizoenen zwaar. Een elftal op de been brengen werd steeds moeilijker.” De afgelopen twee jaar speelde Ouwerkerk steeds met gastspelers. ,,Maar dat mocht slechts voor een bepaalde periode en die periode is nu voorbij. Voor volgend seizoen hadden we daardoor nog acht of negen spelers over. Veel te weinig dus.”

Even leek het erop dat er de nodige versterking van buitenaf zou komen. ,,Een groep vrienden, bij elkaar een man of vijftien, wilde wel bij ons komen voetballen”, vertelt Dalebout. ,,We hebben hen een aantal keer uitgenodigd voor een gesprek. Dat liep stroef. We hadden vrijdag bijvoorbeeld een bijeenkomst en toen kwam er maar één opdagen. Dan moet je gaan nadenken en een besluit nemen. Dat hebben we gedaan.”

Door de andere optie voor Ouwerkerk om voort te kunnen bestaan, een fusie met buurverenigingen Duiveland en SKNWK, werd vorig jaar al een streep gezet. De leden van Ouwerkerk en Duiveland stemden in januari 2017 vóór een fusie, maar de leden van SKNWK gingen niet akkoord. Daardoor gingen de plannen niet door.

Twee seizoenen geleden vierde Ouwerkerk nog het 75-jarig bestaan. Afgelopen seizoen werd het elftal kampioen in de reserveklasse.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement