Dylan Groenewegen won in 2019 een etappe in Heinkenszand.
Volledig scherm
Dylan Groenewegen won in 2019 een etappe in Heinkenszand. © photo: Cor Vos

Vlissingen krijgt proloog ZLM tour (als-ie doorgaat)

VLISSINGEN - Mocht het coronavirus geen roet in het eten gooien, dan is de proloog van de ZLM tour dit jaar in Vlissingen. Organisator Libéma deed hier een verzoek voor en dat is nu door het Vlissingse college van B en W ingewilligd.

De ZLM tour, een Nederlands/Belgische etappekoers, is van 27 tot en met 31 mei. In Vlissingen gaat de profwedstrijd dan op woensdag 27 mei van start met een korte rit. Over het rittenschema is verder nog niets bekend. In 2019 huisvestte Yerseke de proloog en was Heinkenszand finishplaats.

Vanwege het coronavirus worden sportevenementen tot ver in mei al afgelast of uitgesteld. Over het doorgaan van de ZLM tour is nog niets besloten.

 1. Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’
  PREMIUM
  reportage

  Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’

  ARNEMUIDEN - Nergens is waarschijnlijk de ‘korvendichtheid’ zo groot als in Arnemuiden. Maak je een ronde door het Walcherse dorp, dan zie je overal knalgele manden boven de schuttingen uitsteken. Nu er vanwege het coronavirus niet in clubverband gesport mag worden, biedt dat uitkomst voor veel leden van TOP. Maar daarmee is ook meteen het enige positieve genoemd. De club krijgt - net als alle andere - een grote klap te verwerken.
 2. Swartjes doet na een kwart eeuw volleybal een stapje terug
  PREMIUM

  Swartjes doet na een kwart eeuw volleybal een stapje terug

  BIGGEKERKE - Henriëtte Swartjes kreeg het volleyballen met de paplepel ingegoten, debuteerde als jeugdspeelster op hoog niveau en speelde in veel uithoeken van het land. De geboren Zoutelandse verhuisde op jonge leeftijd naar Kampen, speelde tijdens haar studietijd in de omgeving van Rotterdam en kwam eenmaal terug op Zeeuwse bodem voor Dynamo’70, Kwiek, VVS’92 en Ardito uit. Na een kwart eeuw volleybal in een standaardteam is het mooi geweest, vindt ze.
 3. ‘Onzichtbare wedstrijd’ levert een officieus Zeeuws record op

  ‘Onzichtba­re wedstrijd’ levert een officieus Zeeuws record op

  GOES - In een tijd waarin geen sportevenementen georganiseerd kunnen worden is creativiteit een groot goed. Apps zoals Strava bieden uitkomst om op afstand ‘onzichtbare wedstrijden’ te creëren. Zo rolde in Zeeland het initiatief ‘Run your own race’ uit de koker van hardloopfanaat en -organisator Jan Roose. Ieder weekend staan er één of twee loopafstanden op het programma. Het openingsweekend leverde direct een officieus Zeeuws record op de vijf kilometer op.