Volledig scherm
PREMIUM
Guitho de Wolff in Tokio. © Sven Mooij

Vlaggendrager Guitho de Wolff uit Oostburg wil na WK nòg hoger en nòg beter

TOKIO - Een finaleplaats zat er donderdag in Tokio niet in, maar trampolinespringer Guitho de Wolff uit Oostburg is tevreden met zijn WK-debuut. De 22e plaats bij het dubbelminitrampolinespringen smaakt bovendien naar meer. De Wolff wil stappen zetten richting komend jaar.

In het Ariake Gymnastics Centre leverde De Wolff twee solide sprongen af, goed voor een totaal van 70.800 punten en de 22e plek. De top acht, aangevoerd door de Rus Mikhail Zalomin (76.00 punten), plaatste zich voor de eindstrijd van zaterdag. ,,Ik wist dat het een enorm sterk veld zou zijn, dus dat het zwaar zou worden de finale te halen. Al met al ben ik daarom ook best tevreden. Een van mijn doelen was het uitspringen van mijn sprongen. Dat is me gelukt’’, zei De Wolff achteraf.

Voor de springer van Turn ’87 Oostburg begon de wedstrijddag in Tokio bovendien al met een hoogtepunt: samen met Romana Schuring van TVIJ IJmuiden mocht hij de Nederlandse vlag dragen tijdens de openingsceremonie. ,,Dat was een hele eer. Terwijl je de hal binnenloopt met de vlag denk je: wow, nu gaat het echt beginnen.’’

  1. Eddy Bosschaert stopt er mee: ‘Een vermeden gevecht is een gewonnen gevecht’
    PREMIUM

    Eddy Bosschaert stopt er mee: ‘Een vermeden gevecht is een gewonnen gevecht’

    STEKENE - Vijfenveertig jaar lang stak Eddy Bosschaert zijn ziel en zaligheid in shotokan karateclub Hulst. De in het Belgische Stekene woonachtige karateleraar was bij de oprichting van de club betrokken, was een liefhebber van vooral een goede techniek en promoveerde tot de zesde dan. Bosschaert deed in de beste jaren van de club met zijn team mee op het één-na-hoogste niveau. De tand des tijds heeft het op 73-jarige leeftijd van hem gewonnen. Het lichaam wil niet meer, een afscheid als erelid is het gevolg.