Volledig scherm
Mathieu van der Poel op weg naar de winst in de eerste Vestingcross in Hulst. © Johan Van Der Heijden

Vestingcross blijft sluitstuk van groeiend circuit

VLISSINGEN  - De Vestingcross, de veldrit in Hulst, is onderdeel van een steeds steviger wordend circuit. De Brico Cross-kalender breidt komende winter uit van zes naar acht wedstrijden. De veldritten in Ronse en Essen zijn aan de kalender toegevoegd.

De Brico Cross is een zogenaamd regelmatigheidscriterium. dat komende winter voor de derde keer wordt gehouden. De veldrit in Hulst is er vanaf het begin bij en is ook komende editie het sluitstuk van het circuit. De wedstrijd wordt in 2019 op 17 februari gereden.

Bij de mannen werden de eerste twee edities in Hulst gewonnen door Mathieu van der Poel en bij de vrouwen door Sanne Cant (2017) en Laura Verdonschot (2018).

Kalender Brico Cross 2018/2019

16 september: Geraardsbergen

6 oktober: Meulebeke

7 oktober: Ronse

13 oktober: Lokeren (in plaats van Kruibeke)

8 december: Essen

29 december: Bredene

6 februari: Maldegem

17 februari: Hulst

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Teleurstelling, maar ook goed nieuws voor team ‘BoeBoe’
  PREMIUM

  Teleurstel­ling, maar ook goed nieuws voor team ‘BoeBoe’

  VLISSINGEN - Als twee beachvolleyballers pas kort samenwerken, zitten er nog pieken en dalen in hun spel. Dirk Boehlé en Stefan Boermans wisselen daardoor nog fantastische rally’s met mislukte combinaties af. En ook uitstekende toernooien met mindere optredens. ,,Dat is helemaal niet erg. Het hoort erbij als je bezig bent om iets op te bouwen”, zei Boehlé. ,,Het is alleen jammer dat ons spel uitgerekend hier, in mijn eigen provincie, niet zo goed was.”
 2. ‘Geen toeval’ dat TOP weer terugkeert naar het hoogste niveau
  PREMIUM

  ‘Geen toeval’ dat TOP weer terugkeert naar het hoogste niveau

  EINDHOVEN - Dat TOP Arnemuiden zaterdag kampioen in de hoofdklasse B werd en terugkeerde naar de ereklasse, is volgens Anita de Ridder geen toeval. Daar zit beleid achter. ,,Dat we zo lang op een hoog niveau kunnen spelen, komt doordat we telkens goede jeugd hebben”, zei de inmiddels geroutineerde korfbalster zaterdag na het met 13-11 gewonnen slotduel met DSC. ,,Elke keer als iemand stopt, vertrekt of geblesseerd raakt, hebben we wat achter de hand.”