Volledig scherm
De plattegrond van de Vestingcross. © Vestingcross

Vestingcross 2019: tips voor de duizenden toeschouwers

HULST - De belangstelling voor de Vestingcross zal naar verwachting immens worden. In Hulst houdt men rekening met zo’n 15.000 toeschouwers, vooral ook omdat het zondag een zonnige dag wordt.

Het parkoers aan de noordoost-kant van het centrum heeft vijf ingangen. Er is een parkeerplaats voor het grote publiek op het terrein van het voormalige Neckermann, aan De Verrekijker. Deze plek wordt aangegeven met borden. Vanaf daar is het ruim 2 kilometer lopen naar de entree bij de Keldermanspoort. De organisatie werkt niet meer met shuttlebussen; dat gebeurde alleen bij de eerste editie. Voor fietsen zijn er ook speciale stallingen.

Al in de voorverkoop zijn dik 9000 kaartjes over de toonbank gegaan. Aan de kassa zijn ze morgen ook nog te koop: kinderen tot en met 12 jaar zijn gratis, andere betalen 12 euro.

Op drie plekken op het parkoers (Brederodebolwerk, Molenbolwerk en Glacisweg) staan grote videoschermen, waarop toeschouwers het verloop van de races kunnen volgen. De vrouwen- en de mannenwedstrijd worden ook nog eens live uitgezonden op Omroep Zeeland en de Belgische zender VTM.

Programma

10.00 uur: Nieuwelingen (met vanuit Zeeland Rosita Reijnhout)

11.00 uur: Junioren

12.00 uur: Beloften

13.45 uur: Vrouwen-elite en beloftes (met vanuit Zeeland Shirin van Anrooij en Didi de Vries)

15.00 uur: Mannen-elite

Voor meer informatie zie www.vestingcross.nl

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement