Volledig scherm
Johnny de Leeuw en Arjo Kousemaker, twee sterke dammers, zijn dit seizoen niet volledig inzetbaar voor PWG 's-Gravenpolder. © Johan Van Der Heijden

Versterkt PWG 's-Gravenpolder moet de Zeeuwse dam-eer hoog houden

‘S-GRAVENPOLDER - Na het afhaken van de Middelburgse damclub is er maar één landelijk spelend damteam in Zeeland overgebleven: PWG ‘ss-Gravenpolder. Zaterdag begint de Bevelandse ploeg aan een nieuw seizoen in de eerste klasse B van de nationale competitie.

Het vertrek van Middelburg heeft PWG in de kaart gespeeld, want liefst vier spelers uit het weggevallen team maakten de overstap naar de Zuid-Bevelandse ploeg. Dat zijn Wim Koppejan, Patrick Rietsema, Arie den Hollander en Daaf Kasse. Daar hadden ze graag nog een vijfde versterking bij gezien, maar pogingen van PWG om ook Bram Goedhart - een van de beste Zeeuwse dammers van dit moment - te strikken, liepen op niets uit.

PWG kon de nieuwe aanwas goed gebruiken. De ploeg raakte twee Brabantse spelers kwijt. Salomon de Jong moest om medische redenen stoppen en Hans Bomgaars besloot terug te keren naar zijn oude ploeg De Variant uit Oudenbosch. Daarnaast zal Jacob Provoost, een van de grootste talenten in Zeeland, wegens studie en werk de nodige wedstrijden moeten missen en zijn Johnny de Leeuw en Arjo Kousemaker ook dit seizoen niet of nauwelijks inzetbaar.

Het Amsterdamse VAD en Van Stigt Thans 3 uit Schiedam zijn op grond van de ratings de belangrijkste kandidaten voor de titel in de eerste klasse B. PWG lijkt op voorhand niet te hoeven vrezen voor degradatie en moet in de middenmoot kunnen eindigen. De uitwedstrijd van zaterdag tegen het Leids Damgenootschap is een goede graadmeter voor het vormpeil van de Zeeuwse formatie.

Selectie

PWG ‘s-Gravenpolder: Arie den Hollander, Fons Huijbreghts, Daaf Kasse, Wim Koppejan, Rianka van Ombergen, Jacob Provoost, Patrick Rietsema, Kees Rijk, Niels Roelofsen, Peter Schunselaar, Jaap Veerhoek, Aart Walra

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Quinn Simmons slaat weer toe in Junioren Driedaagse

  Quinn Simmons slaat weer toe in Junioren Driedaagse

  AXEL – De Amerikaan Quinn Simmons heeft na de eerste rit ook de tweede etappe van de Spie Internationale Junioren Driedaagse gewonnen. De 18-jarige renner, die vrijdag zijn landgenoot Magnus Sheffield nog nipt versloeg in een millimetersprint, was zaterdag de snelste tijdens de tijdrit. Hij legde de 12,2 kilometer lange etappe in 15 minuten en twee seconden af en was daarmee ruim twaalf seconden sneller dan de Nederlander Hidde van Veenendaal.
 2. Broer en zus Hollemans kunnen dit weekeinde allebei (weer) geschiedenis schrijven met hun club
  PREMIUM

  Broer en zus Hollemans kunnen dit weekeinde allebei (weer) geschiede­nis schrijven met hun club

  SEROOSKERKE - Ruben Hollemans, de verdediger van voetbalvereniging Goes, staat vanmiddag langs de lijn bij de korfbalderby Ondo-Tjoba. Om zijn zus Hanne aan te moedigen, die kampioen wordt in de eerste klasse. Morgen is het andersom. Dan gaat zíj naar Goes-OSS’20 om hém de periodetitel te zien pakken in de derde divisie. ,,Voor ons beiden én voor de twee clubs worden het unieke gebeurtenissen”, stelt Ruben, die zeer zelfverzekerd is en meent dat het op beide sportvelden niet meer mis kan gaan.