Volledig scherm
Antwan Tolhoek. © photo: Cor Vos

Versnellingen van Antwan Tolhoek net niet genoeg voor Chinese ritzege

NONGLA SCENIC AREA - Wielrenner Antwan Tolhoek uit Yerseke heeft zich zondag voorin gemeld bij de Tour of Guangxi in China. Etappewinst was een brug te ver.

De 25-jarige renner van Jumbo-Visma sloot de koninginnenrit van de Chinese rittenkoers als vierde af en klom in het algemeen klassement naar dezelfde plaats. Op de slotklim kon hij Enric Mas en Daniel Felipe Martinez niet van zich afschudden, hoewel hij dat wel probeerde. Vervolgens was een versnelling van Martinez hem te machtig. Mas won vervolgens de etappe en nam de leiding in het klassement.

De Tour of Guangxi duurt tot en met dinsdag. Tolhoek heeft in het klassement 22 seconden achterstand op Mas. De andere Zeeuwse renner in deze Chinese ronde, Brian van Goethem uit Terneuzen, kwam op 8 minuten van Mas binnen.

  1. Zwemclubs Koewacht en De Honte staan samen voor nieuwe uitdaging
    PREMIUM

    Zwemclubs Koewacht en De Honte staan samen voor nieuwe uitdaging

    TERNEUZEN - De ene vereniging komt uit Kloosterzande, de andere uit Koewacht. Voor beide clubs is het zwembad Reynaertland in Hulst echter al jarenlang het epicentrum van hun zwemactiviteiten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zwemclub De Honte en ZC Koewacht sinds september 2019 de handen ineen hebben geslagen en als Startgemeenschap De Marlijn door het leven gaan. De volgende uitdaging: samen de Zeeuwse Winter Zwem Kampioenschappen organiseren.