Sven Vermeulen met tennisster Bibiane Schoofs.
Volledig scherm
PREMIUM
Sven Vermeulen met tennisster Bibiane Schoofs. © Dirk-Jan Gjeltema

Vermeulen rolde van de ene in de andere ramp

VLISSINGEN- Ook de Zeeuwse sport is in de ban van het coronavirus. Hoe gaan spelers en trainers ermee om? In het tiende en laatste deel: Sven Vermeulen.

Voor Vlissinger Sven Vermeulen staat 2020 tot nu toe voor een groot deel in het teken van natuurrampen. Eerst kreeg de trainer van tennisster Bibiane Schoofs te maken met de bosbranden in Australië en al snel daarna was er het coronavirus. Eerst in Thailand, nu in eigen land. Maar hij houdt zijn pupil in beweging en loopt ook zelf nog steeds zijn rondjes.

Samen rolden Vermeulen en Schoofs van de ene in de andere natuurramp. De Australian Open, één van de vier Grand Slams, werd in januari geteisterd door bosbranden. ,,Daarna vlogen we door naar Thailand’’, vertelt Vermeulen. ,,Het coronavirus was toen al in Azië.’’

 1. ‘Corona? Het lijkt of het hier niet meer speelt’
  PREMIUM

  ‘Corona? Het lijkt of het hier niet meer speelt’

  PHAN RANG-THÁP CHÀM - Davy Scheffers is nog één van de weinige toeristen in Vietnam. De 28-jarige Zierikzeeënaar reisde eind januari naar surfhotspot Phan Rang-Tháp Chàm, waar hij twee maanden dacht te gaan trainen. Nu zit hij er nog steeds. ,,Ik heb onlangs mijn visum maar verlengd tot augustus”, vertelt hij vanuit zijn appartement. ,,Er gaan nog steeds geen vluchten naar Europa. Kans op repatriëring zie ik voorlopig niet.”
 2. Junioren Driedaagse was kantelpunt voor talent Magnus Sheffield
  PREMIUM

  Junioren Driedaagse was kantelpunt voor talent Magnus Sheffield

  ROCHESTER – Het zal je maar gebeuren. Twee keer vallen in de eerste kilometer van een individuele tijdrit. Een nachtmerrie voor elke wielrenner, maar het overkwam de Amerikaan Magnus Sheffield vorig jaar tijdens de SPIE Internationale Junioren Driedaagse. Toch kijkt hij een jaar na dato met weemoed terug op de koers. ,,Ik zou dit jaar terugkomen voor de eindzege, maar het mag helaas niet zo zijn”, aldus de talentvolle junior.