Volledig scherm
Lesley Kerkhove © Getty Images

Verliezende Kerkhove loopt in China treffen met Bertens mis

ZHENGZHOU - Lesley Pattinama-Kerkhove is er niet in geslaagd om de tweede ronde te halen van het WTA Premier-toernooi in het Chinese Zhengzou. De Australische Ajla Tomljanovic (WTA-46) bleek in de openingsronde met 6-2 6-0 te sterk.

De 27-jarige uit Zierikzee afkomstige tennisster had eerder drie kwalificatierondes overleefd om zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Bij winst in de eerste ronde had ze de rackets mogen kruisen met Kiki Bertens, die in Zhengzhou als vierde is geplaatst en een bye had in de eerste ronde.

Unicum

Bibiane Schoofs, die wordt begeleid door de Zeeuw Sven Vermeulen, ging in Zhengzhou eveneens onderuit in de openingsronde. Dat er drie Nederlandse tennissters in het hoofdtoernooi van een WTA Premier Event actief waren is op zich uniek.

Pattinama-Kerkhove en Schoofs komen samen nog wel uit in het dubbelspel in Zhengzhou.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Voormalig Brits tennistalent hervindt spelplezier in Zeeland
    PREMIUM

    Voormalig Brits tennista­lent hervindt spelple­zier in Zeeland

    TERNEUZEN – Helen Rabot (25) en Kelsey van den Hemel (17) trainen iedere week in Racketcentrum Terneuzen en onlangs wonnen ze op hun sloffen het Dullaert Dubbel toernooi. Op zich allemaal niet zo bijzonder, ware het niet dat de Engelse Rabot op haar veertiende tot de top van Engeland behoorde. Zo speelde ze bijvoorbeeld tegen de huidige Britse proftennissters Katie Boulter, Harriet Dart en Katy Dunne, bekende namen uit het Britse Fed Cup team. Rabot pakte in oktober het racket weer ter hand. In Hulst speelde ze haar eerste wedstrijden sinds zes jaar.