Volledig scherm
Lesley Kerkhove © Getty Images

Verliezende Kerkhove loopt in China treffen met Bertens mis

ZHENGZHOU - Lesley Pattinama-Kerkhove is er niet in geslaagd om de tweede ronde te halen van het WTA Premier-toernooi in het Chinese Zhengzou. De Australische Ajla Tomljanovic (WTA-46) bleek in de openingsronde met 6-2 6-0 te sterk.

De 27-jarige uit Zierikzee afkomstige tennisster had eerder drie kwalificatierondes overleefd om zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Bij winst in de eerste ronde had ze de rackets mogen kruisen met Kiki Bertens, die in Zhengzhou als vierde is geplaatst en een bye had in de eerste ronde.

Unicum

Bibiane Schoofs, die wordt begeleid door de Zeeuw Sven Vermeulen, ging in Zhengzhou eveneens onderuit in de openingsronde. Dat er drie Nederlandse tennissters in het hoofdtoernooi van een WTA Premier Event actief waren is op zich uniek.

Pattinama-Kerkhove en Schoofs komen samen nog wel uit in het dubbelspel in Zhengzhou.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Olympia laat Goes kansloos in Zeeuwse hockeyderby
    OVERZICHT

    Olympia laat Goes kansloos in Zeeuwse hockeyder­by

    VLISSINGEN - De hockeysters van Rapide wonnen ook de tweede wedstrijd overtuigend in de derde klasse. Hoeksche Waard werd met 0-3 kansloos gelaten. Een klasse lager won Olympia eveneens twee keer op rij. De derby bij Goes werd met 1-4 afgesloten. Walcheren was ongelukkig bij Tempo in Bergen op Zoom. In de slotminuut zag dat team een verdiend gelijkspel aan zich voorbij gaan. Bij de mannen won Goes met riante 5-1-cijfers van Spijkenisse. Walcheren ging in een doelpuntrijk duel met 7-4 onderuit bij DDHC.