DZK (witte caps).
Volledig scherm
DZK (witte caps). © Yvonne Stap

Verbaasd DZK gaat niet in beroep tegen promotie concurrent

VLISSINGEN - De waterpoloërs van De Linge/PCG zijn, tot verbazing van het Vlissingse DZK, gepromoveerd naar de eerste klasse. 

Beide ploegen waren op weg naar een spannend slot van het seizoen, tot het coronavirus roet in het eten gooide. De Linge ging bij het stilleggen van de competitie aan de leiding in de tweede klasse, met vijf punten meer dan DZK. Die ploeg moest echter nog twee duels inhalen, waarin zes punten vielen te verdienen. 

Koplopers met een ruime voorsprong konden een verzoek tot promotie indienen bij de bond, maar daar was in de tweede klasse van De Linge en DZK eigenlijk geen sprake van. Toch werd een verzoek tot promotie van De Linge goedgekeurd. DZK gaat niet in beroep, maar is wel verbaasd over de gang van zaken. 

 1. BC Vlissingen na één seizoen terug in eerste divisie

  BC Vlissingen na één seizoen terug in eerste divisie

  VLISSINGEN - De basketballers van BC Vlissingen zijn gepromoveerd naar de eerste divisie. Het team van coach Benjamin Steenbeek stond bij het afbreken van de competitie vanwege het coronavirus op de eerste plaats. Omdat er nog vijf wedstrijden te spelen waren, wees de NBB geen kampioenen aan en was er veel onduidelijkheid over de promotie en de degradatie. Door de eerste divisies uit te breiden van twaalf naar veertien teams, kwam er extra ruimte om te promoveren.
 2. ‘Corona? Het lijkt of het hier niet meer speelt’
  PREMIUM

  ‘Corona? Het lijkt of het hier niet meer speelt’

  PHAN RANG-THÁP CHÀM - Davy Scheffers is nog één van de weinige toeristen in Vietnam. De 28-jarige Zierikzeeënaar reisde eind januari naar surfhotspot Phan Rang-Tháp Chàm, waar hij twee maanden dacht te gaan trainen. Nu zit hij er nog steeds. ,,Ik heb onlangs mijn visum maar verlengd tot augustus”, vertelt hij vanuit zijn appartement. ,,Er gaan nog steeds geen vluchten naar Europa. Kans op repatriëring zie ik voorlopig niet.”
 3. Junioren Driedaagse was kantelpunt voor talent Magnus Sheffield
  PREMIUM

  Junioren Driedaagse was kantelpunt voor talent Magnus Sheffield

  ROCHESTER – Het zal je maar gebeuren. Twee keer vallen in de eerste kilometer van een individuele tijdrit. Een nachtmerrie voor elke wielrenner, maar het overkwam de Amerikaan Magnus Sheffield vorig jaar tijdens de SPIE Internationale Junioren Driedaagse. Toch kijkt hij een jaar na dato met weemoed terug op de koers. ,,Ik zou dit jaar terugkomen voor de eindzege, maar het mag helaas niet zo zijn”, aldus de talentvolle junior.