Volledig scherm
© Jan Dagevos

Vendrig verslaat Van Goethem in Burgh-Haamstede

BURGH-HAAMSTEDE - Bart Vendrig is zaterdagavond winnaar geworden van de wielerronde in Burgh-Haamstede. De renner uit Maurik versloeg in de eindsprint Brian van Goethem uit Sluiskil.

Het was voor Vendrig al zijn vierde zege in Burgh-Haamstede. Eerder won hij in 2006, 2009 en 2012. De wedstrijd ging over 80 kilometer en kende een enerverend verloop.


Lees maandag alles over de wielerronde van Burgh-Haamstede in de PZC.

Volledig scherm
 1. Milan Vader: ‘Ik ben nog meer gaan leven als een topsporter’
  PREMIUM

  Milan Vader: ‘Ik ben nog meer gaan leven als een topsporter’

  MIDDELBURG - Milan Vader heeft onlangs zijn kledingmaten al aan sportkoepel NOCNSF moeten doorgeven. De Middelburgse mountainbiker, die sinds vier weken een olympische nominatie op zak heeft, glimt als-ie het vertelt. Op die manier worden de Spelen van 2020 namelijk heel concreet. ,,In het begin was ik voorzichtig. Ik durfde eigenlijk niet hardop te zeggen dat ik naar Tokio ga. Nu doe ik dat wel gewoon. Het kan bijna niet meer misgaan.”
 2. Rollercoaster leidt Brian van Goethem naar de Vuelta
  PREMIUM

  Rollercoas­ter leidt Brian van Goethem naar de Vuelta

  PHILIPPINE - Een rollercoaster, zo beschrijft wielrenner Brian van Goethem de periode waarin hij zich bevindt. Begin deze maand was er tragisch nieuws, toen zijn ploeggenoot Bjorg Lambrecht na een zware valpartij in de Ronde van Polen het leven liet. Kort daarna werd hij door zijn ploeg opgeroepen voor de Vuelta, de eerste grote ronde in zijn carrière. ,,Natuurlijk was ik daar blij mee, maar het is een verschrikkelijke periode geweest.”