Volledig scherm
PREMIUM
Denise Betsema. © BELGA

Veldrijdster Denise Betsema keert na tumultueus dopingjaar terug in Hulst

VLISSINGEN - Denise Betsema (27) rijdt zondag weer in Hulst. Vorig jaar won ze de Vestingcross, maar die zege werd haar later afgepakt. Vanwege dopinggebruik. Er is in twaalf maanden veel gebeurd met de Texelse veldrijdster.

Dat het kan verkeren, weet veldrijdster Denise Betsema maar al te goed. Het ene moment was ze een sympathieke Texelse die als moeder van twee jonge kinderen verraste met zoveel successen. Maar van de ene op de andere dag kwam ze te boek te staan als dopingzondaar. De afgelopen twaalf maanden waren turbulent voor haar. Ze wil nu graag rust in de tent, maar de recente geschiedenis zal haar nog wel een poosje blijven achtervolgen.

Betsema viel tijdens de vorige winter enorm op. Eerst in positieve zin. Na liefst negen overwinningen in nog geen drie maanden tijd toog een ploeg van Studio Sport vlak voor de Kerst van 2018 naar Texel. In de reportage vertelde de seizoensrevelatie dat ze op haar achttiende zwanger was geworden en dat ze daarna het fietsen – ze was een talent binnen het mountainbiken – op een laag pitje had gezet. ,,Het was niet gepland, maar wel heel leuk‘’, zei ze lachend in de camera. ,,Daarna kwam ook de tweede en heb ik ervoor gekozen om eerst een paar jaar te moederen. Maar op een gegeven moment ging het toch weer kriebelen…‘’