De driebanders van 's Lands Welvaren kunnen ook niet verder spelen in de eredivisie.
Volledig scherm
PREMIUM
De driebanders van 's Lands Welvaren kunnen ook niet verder spelen in de eredivisie. © Joop van den Oudenhoven

Van zes dagen een vol huis naar complete stilte in Kwadendamme

Ook de Zeeuwse sport is in de ban van het coronavirus. Hoe gaan spelers en trainers ermee om? Vandaag in deel 8: Nico Peeters.

Als ergens in de Zeeuwse biljartwereld de vanwege het coronavirus ingestelde maatregelen worden gevoeld, is het wel in Tapperij ’s Lands Welvaren in Kwadendamme. Waar anders volop bedrijvigheid heerst met biljartteams, arbiters, toeschouwers en cafébezoekers, is het nu stilte alom. Geen biljarttassen of -koffers op de tafels. Geen jassen aan de kapstok of over een stoel, maar glanzende, lege tafels. Zelfs de biljartballen tikken nu niet tegen elkaar.

Vooral in de avonden voelen eigenaar Nico Peeters en zijn partner Ineke de leegte. ,,Het heeft alles weg van afkicken van een ernstige verslaving. Een beetje is het ook wel zo. We zijn verslaafd aan het spelletje, de mensen in de zaak, de bedrijvigheid; noem maar op’’, zegt hij.

 1. Lennen Jonker, volleyballer van Forza die triatleet wordt
  PREMIUM

  Lennen Jonker, volleybal­ler van Forza die triatleet wordt

  BRUINISSE - Na 23 jaar volleybal zet Lennen Jonker (31) een punt achter een fraaie carrière. De Schouwse aanvaller reikte tot de eerste divisie en dwong na een terugkeer bij de club waar hij begon met een sterke lichting drie promoties af. Het plafond lag in de tweede divisie, waarin Jonker met Forza twee jaar speelde. Blessures en een smalle kern zetten hem op een ander spoor. De beste Zeeuwse aanvaller van de laatste jaren richt zijn pijlen op de triatlon.
 2. Ocean Races Academy wordt na zes jaar al als instituut gezien
  PREMIUM

  Ocean Races Academy wordt na zes jaar al als instituut gezien

  NIEUWVLIET - De Ocean Races Academy, de vanuit Breskens en Nieuwvliet opererende opleiding voor oceaanzeilers, heeft nu ook even de wind tegen. Normaliter waren de leerlingen vol in voorbereiding op de Veronica Race, een roemruchte wedstrijd op de Noordzee. Maar door de coronacrisis mag er nu niet met groot materieel gevaren worden en dus gaat de 50ste editie van half juni niet door. ,,Dat betekent echter niet dat alles bij ons nu stil ligt”, zegt Hans Bouscholte, één van de drijvende krachten bij de academie. ,,Ook nu zijn we op het water te vinden, maar dan in kleinere boten.”