Volledig scherm
Natascha van Strien en Mart Flikweert boekten beiden een dubbele triomf in Zaamslag. © Henk van de Voorde

Van Strien en Flikweert klasse apart in Zaamslag

Zaamslag – Natascha van Strien en Mart Flikweert waren een klasse apart in het Slagerij John Geelhoedt Dubbeltennistoernooi van TV Zaamslag. Het koppel van TV De Boskreek werd moeiteloos nummer 1 in de mixed-3 na zeges op de combinaties Claire van Damme/Dylan Blackman (6-4 6-1) en Eva van de Walle/Wouter de Feijter (6-3 6-2). 

,,Toch, als Claire en Dylan beiden hun dag hadden, kon het een gevaarlijke wedstrijd worden. We hebben nog met 4-3 achter gestaan, doordat we in het begin niet vast genoeg waren”, vertelde Mart Flikweert. De 31-jarige Bressiaander was met zijn 24-jarige dorpsgenoot John de Waele ook superieur in de dubbel-3 ten koste van de duo’s Dylan Blackman/Wesley Raemdonck (6-2 6-3) en Wouter de Feijter/Patrick Marteijn (6-0 6-3). ,,Vooral de verdienste van John. Hij maakte het verschil aan het net met zijn volleys en smashes”, vervolgde Flikweert. 

De captain van De Boskreek, die weer mikt op de 2-ranking, hoopt komend seizoen op het kampioenschap in de landelijke derde klasse mixed met zijn team. ,,Dan zullen we echter wel meer moeten gaan trainen in de maanden voorafgaand aan de competitie.” Flikweert start komende zondag met onder andere De Waele en Raemdonck onder de vlag van De Boskreek in de Padelcompetitie. ,,Padel sluit prima aan op tennis. Het is goed voor de volleys en de reactiesnelheid, evenals voor de conditie. John de Waele is onze sterspeler.” 

Natascha van Strien pakte in Zaamslag samen met Liselot Kayser ook overtuigend de eerste prijs in de dubbel-4 na winst op achtereenvolgens José de Wit/Brigith de Waele en Marianne Fraanje/Nathalie de Schepper. ,,In de tweede partij zat gelukkig wat meer tempo. Ik ben weer aardig op mijn oude niveau”, aldus Van Strien, die enkele maanden uit de roulatie was wegens een liesblessure. 

In de mixed-4-finale gaf de routine van José de Wit (56) en Patrick Marteijn (59) de doorslag tegen Liselot Kayser (28) en haar broer Coen (30). Het werd uiteindelijk 10-5 in de supertiebreak. In de slotfase kon Marteijn het verschil maken. De speler van Tiola uit IJzendijke reist komend weekend af naar het Spaanse La Manga voor het EK veteranen. In de dubbel-5 ontsnapten Sjakco de Braal en Roald Teunissen op miraculeuze wijze bij 3-6 2-5 en matchpoint tegen op de service van Philip Ysebaert. Samen met zijn kompaan Michel van Leuven moest hij de eindzege vervolgens met 10-6 in de supertiebreak aan De Braal en Teunissen laten.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement