Volledig scherm
© ThinkStock

Van Stevendaal struikelt over drempel hoofdtoernooi

VLAARDINGEN - Wat was hij er dichtbij. Een plaats in het hoofdtoernooi van de eerste grand prix driebanden van dit kalenderjaar. Robert van Stevendaal redde het in de laatste kwalificatieronde net niet.

Na eerst nog de pre-kwalificatie met twee overwinningen op respectievelijk Charles Mekes (25-23) en Jos Nieuwenhuizen (25-24) te hebben overleefd bleek het hoofdtoernooi een brug te ver. In de slotkwalificatie verloor de biljarter uit Vogelwaarde met 22-30 van Wil Janssen en met 28-30 van Raymund Swertz. 

Ronald van Geyt uit Hansweert werd in de pre-kwalificatie uitgeschakeld na een 25-21-winstpartij op Peter Berndsen en verlies tegen Jan Viskil. Ook Michael Vink werd uitgeschakeld. Hij verloor met 11-25 van Marcel Hopmans en versloeg na een slotserie van negen Wim van den Berg, maar kwam bij de eindafrekening één carambole tekort. 

Richard de Bruin

Richard de Bruin overleefde de pre-kwalificatieronde wel na twee overwinningen. Aad Buis moest met 25-9 en Robert Koster met 25-16 buigen voor de man uit Wemeldinge. De Bruin speelt dinsdagavond laat nog in de laatste kwalificatie voor een plaats in het hoofdtoernooi. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement