Brian van Goethem in september 2019 in actie, tijdens de dertiende etappe van de Ronde van Spanje.
Volledig scherm
PREMIUM
Brian van Goethem in september 2019 in actie, tijdens de dertiende etappe van de Ronde van Spanje. © BSR Agency

Van Goethem: ‘Heel apart om in deze periode thuis te zitten’

TERNEUZEN - Normaal gezien was hij nu in volle voorbereiding op de Ronde van Vlaanderen, maar niets is minder waar. Wielrenner Brian van Goethem zag vanwege het coronavirus alle voorjaarsklassiekers aan zijn neus voorbijgaan. ,,Het is natuurlijk enorm jammer, maar voor de volksgezondheid is dit de enige juiste beslissing”, meent de 28-jarige coureur van Lotto-Soudal.

Van Goethem voelde zich beter dan ooit tevoren. De inwoner van Terneuzen had een goede winter gedraaid en verbaasde zichzelf in de eerste wedstrijden van het seizoen. ,,Het ging al heel goed in de Ruta del Sol”, verklaart hij. ,,Dat is een koers die me natuurlijk niet op het lijf is geschreven, maar het klimmen ging me veel beter af dan andere jaren en dat is natuurlijk een goede indicatie.”

 1. ‘Corona? Het lijkt of het hier niet meer speelt’
  PREMIUM

  ‘Corona? Het lijkt of het hier niet meer speelt’

  PHAN RANG-THÁP CHÀM - Davy Scheffers is nog één van de weinige toeristen in Vietnam. De 28-jarige Zierikzeeënaar reisde eind januari naar surfhotspot Phan Rang-Tháp Chàm, waar hij twee maanden dacht te gaan trainen. Nu zit hij er nog steeds. ,,Ik heb onlangs mijn visum maar verlengd tot augustus”, vertelt hij vanuit zijn appartement. ,,Er gaan nog steeds geen vluchten naar Europa. Kans op repatriëring zie ik voorlopig niet.”
 2. Junioren Driedaagse was kantelpunt voor talent Magnus Sheffield
  PREMIUM

  Junioren Driedaagse was kantelpunt voor talent Magnus Sheffield

  ROCHESTER – Het zal je maar gebeuren. Twee keer vallen in de eerste kilometer van een individuele tijdrit. Een nachtmerrie voor elke wielrenner, maar het overkwam de Amerikaan Magnus Sheffield vorig jaar tijdens de SPIE Internationale Junioren Driedaagse. Toch kijkt hij een jaar na dato met weemoed terug op de koers. ,,Ik zou dit jaar terugkomen voor de eindzege, maar het mag helaas niet zo zijn”, aldus de talentvolle junior.