Volledig scherm
Rick van Drongelen viert de overwinning met Kyriakos Papadopoulos en Dennis Diekmeier. © ProShots

Van Drongelen wint tijdens debuut bij HSV en maakt meteen indruk

HAMBURG - Rick van Drongelen (18) kende zaterdag een uitstekend debuut in de Bundesliga namens zijn nieuwe club Hamburger SV. FC Augsburg werd met 1-0 verslagen, de uit Axel afkomstige verdediger speelde een uitstekende wedstrijd én hij werd de jongste Nederlander ooit in de hoogste Duitse divisie.

HSV kende een flitsende start in het eigen Volksparkstadion. Al na acht minuten stond de traditieclub op een 1-0-voorsprong. Uit een corner zorgde Nicolai Müller voor de 1-0. Bij het vieren van die goal raakte de doelpuntenmaker overigens geblesseerd, waardoor hij het veld al snel moest verlaten.

Die vroege goal van de onfortuinlijke Müller bleek de enige van de wedstrijd. HSV en Augsburg kwamen in het restant namelijk niet meer tot scoren. Dat kwam mede door het goede optreden van Van Drongelen. De jonge verdediger stond zijn mannetje en lijkt zich heel snel aangepast te hebben.

Dat terwijl zijn trainer Markus Gisdol de fans eerder deze week nog opriep geduldig te zijn met Van Drongelen. ,,Geef hem de tijd die hij nodig heeft'', zei hij. ,,Overdrijf niet met jullie verwachtingen van hem. Rick is een zeer goede speler, maar ook nog maar achttien jaar oud.''

Maar lang hoefden zij dus niet te wachten op het eerste optreden van hun nieuwe, talentvolle verdediger, sinds zaterdag de jongste Nederlander ooit in de Bundesliga. En met dat snelle debuut waren de supporters maar wat blij. Met name Twitter stond vol met complimenten voor de Zeeuw, die enkele weken geleden voor zo'n drie miljoen euro overkwam van Sparta Rotterdam.

Doordat Van Drongelen nu tóch al zijn eerste minuten mocht maken én ook nog eens een prima indruk achterliet, sloot hij een voor hem goede week in stijl af. Woensdag werd namelijk ook al bekend dat de verdediger voor het eerst tot de voorselectie van Jong Oranje behoort.