Mick van Dijke.
Volledig scherm
Mick van Dijke. © Cor Vos

Van Dijke wordt tweede en blijft leider in Ronde van de Toekomst

BAR-SUR-AUBE - Ook na de vijfde etappe in de Ronde van de Toekomst gaat Mick van Dijke aan de leiding in het algemeen klassement. De wielrenner uit Colijnsplaat moest de zege in de sprint aan zijn ploeg- en landgenoot Marijn van den Berg laten. Van Dijke werd netjes tweede en bleef zo klassementsleider.

 1. Hockeyster Imke Verstraeten (17) ligt ver voor op leeftijdsgenoten; ‘Mooi om nu al twee finales te hebben gespeeld’
  PREMIUM

  Hockeyster Imke Verstrae­ten (17) ligt ver voor op leeftijds­ge­no­ten; ‘Mooi om nu al twee finales te hebben gespeeld’

  LOUVAIN-LA-NEUVE - Dat Imke Verstraeten op haar zeventiende al tweemaal voor het landskampioenschap van België heeft mogen spelen, is waarschijnlijk uniek. Het talent uit Hulst loopt in elk geval ver voor op haar leeftijdsgenoten. ,,Ze is de jongste speelster in de hele competitie”, gaf haar vader Erwin zondag na de tweede finalewedstrijd in het Waalse Louvain-la-Neuve aan. ,,En bij de beste vijf ploegen is ze zelfs véruit de jongste. Ze is groot en sterk, ze kan gewoon mee.”
 2. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.